"GADILA SAM SE SEBI ZATO ŠTO JE ON REKAO KAKO ŽELI DA ME...": Uznemirujućim svedočenjem devojke (27) nastavljeno sudjenje instruktoru jahanja

Autor:

Hronika

11.01.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv bludnog "učitelja jahanja" već su svedočile brojne žrtve koje su pred sudom detaljno izgovajući lavinu vulgarnosti prepričale svoja bolna iskustva.

"GADILA SAM SE SEBI  ZATO ŠTO JE ON REKAO  KAKO ŽELI DA ME...": Uznemirujućim svedočenjem devojke (27) nastavljeno sudjenje instruktoru jahanja

Foto: facebook.com/printscreen, Nikola Mutiћ

Miloš Đukić

Suđenje instruktoru jahanja Milošu Đukiću, koji je osumnjičen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica škole jahanja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem njegove polaznice A. A.(28).

Devojka je kao i njene prethodnice na ranijim ročištima, svedočila kako je Đukić napastvovao u tri navrata od jula do oktobra 2021. godine, u prostorijima kluba na Livadicama, kada bi bili sami.

Devojka je bila u posebnoj prostoriji suda, a svedočila je preko video linka. Nju ni na ekranu nije mogla da vidi javnost prisutna u sudnici, već samo sudija, branioci i zastupnici oštećenih devojka.

- Posle treninga Miloš me je pozvao kod njega u sobu da bi smo razgovarali o mom jahanju. Ja sam sela na krevet Marine Gunjače ( prim. aut. žene koja je sada vlasnica kluba, a ranije ga je držala sa Djukićem) , a on na tabure. Delio nas je stočić. Miloš je bio ozbiljan i rekao mi je da je jako zadovoljan mojim napretkom. Nastavio je ozbiljni govoreći da mj govori kako ga moje jahanje loži i da više ne može da se kontroliše i kako bi me najradije skinuo sa konja i na*uzii otpozadi. Kako bi voleo da ne je*e. Bila sam u stanju paralize - ispričala je oštećena.

Foto: ST/N.MUTIĆ

U ovoj školi jahanja su devojke napastvovane seksualno

Navela je da je i i ovoj, kao i u naredne dve neprijstne situacije, koje je nazvala incidentima, Đukić bez reči napastvovao i posle toga napuštao prostoriju i kojoj su se nalazili sami njih dvoje. 

Druga neprijatna situacija desila se, prema optužbi, u septembru 2021. kada je oštećena posle treninga došla u deo za odmor i legla na klupu ledjima i rukama pokrila oči dok je njen zlostavljač sedeo na klupi sa druge strane stola i gledao u mobilni telefon.

Istakla je da je posle svakog Đukićevog napada osećala gađenje prema njemu, a prvenstveno prema samoj sebi jer je mislila da je kriva. 

- Ćutala sam jer sam mislila da je do mene, avolela sma konje i nisam želela da se razdvojim od njih. Tu je bio i konj Majbah koji je bio kod nas kući na pansionu. - rekla je i nastavila da opisuje gorko iskustvo:

- Osetila sam ruku na donjem delu stomaka  i poljubac u dekolte iznad majice na bretele. Zbog brade sam znala da je on, iako je prethodnog dana skratio. Osetila sam gađenje, a on je opet otišao bez reči - rekla je A. A.

Ona je prepričala do detalja i kako je u oktobru iste te godine u jednom hodničiću u konjičkom klubu, Miloš pokušao da je poljubi kada je zagrlio, ali da se pomakla i da je on onda njegovim usnama poljubio desni kraj njenih usana.

Optuženi Miloš Djukić koji je doveden iz pritvora u sud u invalidskim kolicima, ni danas nije želeo da odgovori na ozbiljne optužbe navodeći da bi mogao tri sata da odgovara. 

Sudija Ivana Ramić je i to unela u zapisnik pošto ga je uredno pitala da li ima pitanja za svedoka, devojku koju je on povremeno gledao na ekranu sa svog mesta iz ne baš pregledne pozicije.  

Foto: ST/Nikola Mutić

U Višem sudu u Beogradu se sudi Miloš Đukiću ranije optuživanom za isto krivično delo

Njegov branilac Viilijam Paspalovski postavio je  više pitanja koja su smetala zastupnicama oštećenih devojaka, a koja je on obrazložio kao smislena i u vezi sa optužbom. U sudnici su se zgražavali na pokušaj advokata da pojasni kako je u svrhe obuke bila i  "plastična  " naredba optuženog oštećenoj.

Naime, A.A. je kazala da je njena obuka jahanja kod Đjukića bila propraćena vulgarnim i pokukama sa seksualnom konotacijom.
Dobijala sam komentare od Mioša još d dolaska u klub krajem 2019, a koji su mi stvarali nelagodu. Na početku mi je rekao: - Trljaj ča*ku o prednji deo unkaša. Rekao mi je kako želi da me vidi kako svr* avam i da želi da me čuje. Kasnije su slični komentari postali sve učestaliji, ali ja sam ih prećutno zanemarivala- rekla je A. A.

Naredno ročište u ovom glavnom pretresu je zakazano za 12. februar kada bi trebalo da svedoče još dve oštećene. Nakon toga ostaće samo još jedna devojka i to maloletnica koju je Đukić poljubio, čime je i pokrenut postupak prijavljivanje Miloša Đukića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading