"UZEO SAM PUŠKU JER SAM VOLEO "OTPISANE" I TAKVU SAM VIDEO TAMO" Ispovest brata Uroša Blažića na čijem se posedu krio ubica!

Autor:

Hronika

05.05.2024

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud je potvrdio optužnicu prema kojoj Goran i Boris Gavrilović nisu u vezi sa masovnim ubistvom koje je počinio Blažić, jer njihovo oružje nije korišćeno tokom zločina.

"UZEO SAM PUŠKU JER SAM VOLEO "OTPISANE" I TAKVU SAM VIDEO TAMO" Ispovest brata Uroša Blažića na čijem se posedu krio ubica!

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook,

Boris Gavrilović, brat od ujaka Uroša Blažića koji je počinio masovno ubistvo u selima Dubona i Malo Orašje, priznao je da je oružje pronađeno u kući u Vinjištu njegovo. On je izjavio da je oružje uzeo od poznanika koji je želeo da se reši oružja i ostavio ga je u pomoćnom objektu na svom posedu, piše Telegraf.

Apelacioni sud je potvrdio optužnicu prema kojoj Goran i Boris Gavrilović nisu u vezi sa masovnim ubistvom koje je počinio Blažić, jer njihovo oružje nije korišćeno tokom zločina.

Ipak, njih dvojica se suočavaju sa kaznom do šest godina zatvora zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

- Završio sam srednju školu za varioca, bavim se poljoprivredom i izdržavam se od porodičnih prihoda od poljoprivrede. U junu ili julu 2022. godine kosio sam njivu kod jednog čoveka i on mi je tada rekao da ima neko oružje i da je u pitanju automatska puška, dve bombe, sećam se da je bila i municija, ali se ne sećam za koje oružje, niti koja količina. Sve to oružje on je meni dao u džaku, a ja njegov identitet ne želim da otkrijem jer ne želim da mu pravim probleme zato što ima ženu i decu. Ja sam taj džak odneo do pomoćne prostorije u blizini kuće, gde ga je kasnije policija pronašla - ispričao je Gavrilović.

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook,

Kuća gde se krio Uroš Blažić

 

Boris Gavrilović je ispričao kako je došao u posed oružja i kako ga je sakrio u pomoćnoj prostoriji. On je naglasio da je oružje dobio od poznanika i da mu se posebno dopala automatska puška. Takođe je istakao da nije obavestio ni oca ni ostale članove porodice o oružju.

- Rekao mi je da ima još oružja koje je negde nabavio, a ja ne znam gde, i da želi da mi to oružje pokloni. Tačnije, da želi da ga se reši. Ponudio mi je oružje, a meni se posebno dopala automatska puška jer sam kao mali gledao seriju "Otpisani" i uvek sam imao želju da imam takvu pušku. U džaku se nalaulo oružje koje je policija kasnije pronašla, ali moram da napomenem da su bile dve bombe, a ne četiri. Nije mi poznato ko je done druge dve bombe, ali pretpostavljam da je Uroš doneo onda kada se krio kod nas u pomoćnoj protoriji - dodao je.

Prema navodima optužnice, Boris Gavrilović je nabavio automatsku pušku, dve bombe, municiju i minsko-eksplozivna sredstva. Pronađeno je ukupno 70 bojevih metaka kalibra 7.62x30 milimetara, 25 bojevih metaka kalibra 9x19 milimetara, kao i dodatnih 44 komada različite municije. Takođe, u kući su pronađeni i drugi komadi municije za vatreno oružje.

- Bilo je i okvira od oružja, ali nisam siguran od kog. Ja sam oružje sakrio u pomoćnom objektu, na spratnom delu, iza jedne grede. Taj objekat se retko koristio. Tačnije, tamo niko od mojih ukućana nije išao, a ranije su tu bile koke nosilje. Ali kada sam doneo oružje one se više nisu tu nalazile. Nismo ih držali možda tri godine unazad. Ja sam oružje sakrio tu jer sam bio siguran da moji ukućani neće moći da ga pronađu. Nikom od njih nisam rekao za oružje. Nisam rekao ni ocu jer mislim da bi se on razočarao u mene da je to znao, ali nisam siguran da li je neko od mojih ukućana to pronašao. Da ga je moj otac pronašao, sigurno bi mi to rekao i predao bi ga policiji - ispričao je Gavrilović.

Foto: Instagram

Uroš Blažić

 

Boris Gavrilović je izjavio da se retko viđao sa Urošem Blažićem, te da je poslednji put video Uroša 20. januara, kad je bila njegova slava. Takođe je istakao da je Uroš poslednji put posetio njihovu porodicu za Svetog Luku 31. oktobra 2022. godine.

- Napomenuo bih samo da lovačke patrone nisu moje, one su pronađene u kući. Ja sam te patrone viđao i one pripadaju mom dedi, a ostale su od lovačke puške. Poznato mi je da je deda tu lovačku pušku dobrovoljno vratio policiji, ne znam tačno kada, jer nije mogao da prođe lekarski pregled - dodao je.

Na osnovu priznanja Borisa Gavrilovića, jasno je da je on preuzeo odgovornost za posedovanje oružja pronađenog u kući u Vinjištu. 

- Što se tiče Uroša i njegove porodice, retko smo se viđali jer se i moja i njegova porodica bave poljiprivredom. Sa Urošem sam se poslednji put video 20. januara, kad je bila njegova slava. Poznato mi je da je Uroš dva do tri dana nakon slave otišao u Nemačku, gde je radio na građevini, a da se vratio posle dva-tri meseca i tada smo se čuli telefonom. Pričali smo o neobaveznim stvarima, pitao sam kako mu je bilo u Nemačkoj, a on mi je rekao: "Vrh, brate". Inače, slavu je slavio baš u kući u kojoj je živeo i ja sam u jednom trenutku, kada je otvorio vrata od svoje sobe, na kućištu od kompjutera video pištolj koji je Uroš odmah sklonio u ormar. Nisam mu rekao da sam to video zato što su tu bila deca. O tome kasnije nismo pričali - rekao je Gavrilović.

Suđenje će odvojeno pratiti slučaj masovnog ubistva, a Boris i Goran Gavrilović se suočavaju sa ozbiljnim optužbama zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

- Želeo bih da kažem da mi je krivo što ocu nisam rekao za to oružje. Inače, ja bih svakako sve ovo ispričao kao svedok, jer sam čuo da će da me zovu kao svedoka u postupku koji se vodi protiv mog oca za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružje i eksplozivnih materija, za koje on nije kriv, jer je oružje moje - zaključio je.

(Telegraf.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading