JOŠ JEDNA OSOBA ĆE DANAS BITI OPERISANA! Oglasio se Urgentni centar o povređenima u sudaru vozova!

Autor:

Hronika

18.05.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kondukterka u vozu operisana je juče.

JOŠ JEDNA OSOBA ĆE DANAS BITI OPERISANA! Oglasio se Urgentni centar o povređenima u sudaru vozova!

Foto: Mup

Mup

Nakon saobraćajne nesreće u podzemnom tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, sudara putničkog i teretnog voza, četvoro povređenih upućeno je u Urgentni centar, a kod dvoje su konstatovane teže povrede.

U toku noći, obavljena je kompletna dijagnostika svih pacijenata, nakon koje je jedan pacijent sa težim povredama hirurški zbrinut, dok će drugi pacijent sa težim povredama operaciji biti podvrgnut u toku dana.

Stanje pacijenata je stabilno, nisu životno ugroženi, saopštio je Urgentni centar. 

Jedan povređeni sa lakšim telesnim povredama je nakon dijagnostike otpušten kući, dok je drugi zadržan na opservaciji.

Pored navedenih, u Urgentnom centru su pregledana i dva pacijenta koji su nakon pomenute saobraćajne nesreće samoinicijativno došli na pregled, nakon urađene dijagnostike pacijenti su otpušteni kući.

U tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, bliže izlazu ka Pančevačkom mostu, juče  je došlo do sudara putničkog i teretnog voza.

Spasioci su uspeli da evakuišu 13 povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći. Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković ispričao je u razgovoru za RTS kako je izgledala akcija spasavanja.

- U 18.42. Operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd dobio je poziv da je došlo do sudara vozova u tunelu. Odmah su na lice mesta upućene ekipe i na licu mesta je bilo ukupno 25 vatrogasaca spasilaca sa sedam Vatrogasno spasilačkih vozila. Na lice mesta smo stigli za dva minuta - naveo je Miković.

Odmah su, kaže, pristupili oslobađanju putnika.

Bilo je ukupno devet osoba u vozu, od toga su tri bile teže povređene i te tri teže povređene osobe su vatrogasni spasioci izveli, to jest jednu osobu izneli iz tunela i predali ekipi Hitne pomoći - istakao je Miković.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading