"SVE JE BILO SMRSKANO, NIKO NIJE SMEO DA SE MAKNE!" Očevici opisali jezivu scenu nakon sudara vozova u Beogradu!

Autor:

Hronika

18.05.2024

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sreću, nema stradalih!

"SVE JE BILO SMRSKANO, NIKO NIJE SMEO DA SE MAKNE!" Očevici opisali jezivu scenu nakon sudara vozova u Beogradu!

Foto: Tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ, ST/Dragan Kadić, MUP

Na relaciji između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta sinoć je došlo do sudara putničkog Beo voza i teretnog voza. Četvoro ljudi je povređeno i prevezeno u Urgentni centar, dok je devetoro pregledano na licu mesta i pušteno kući.

Na sreću, nema nastradalih, a zahvaljujući brzoj reakciji ekipa vatrogasaca, hitne pomoći i MUP-a, situacija je brzo rešena.

- Smrskano je bilo sinoć sve, nije bilo sile da se reši do sutra. Bila je vanredna situacija, niko nije smeo da se makne. Dobro je samo što nema žrtava, jer smo pomislili svašta kad su čuli - rekao je jedan od zaposlenih za Srbija danas.

Kako je objasnio ministar policije Ivica Dačić, povređeni su izvučeni iz evakuacionog izlaza koji se nalazi nedaleko od stanice "Pančevački most".

Evakuacionom izlazu jako je teško pristupti, te kola hitne pomoći nisu mogle da priđu i tamo pomognu povređenima. Vatrogasna ekipa tada je učinila pravo herojsko delo i povređenima pružila prvu pomoć, te su ih izvukli iz tunela i odveli do ekipe iz Hitne pomoći koji su odatle preuzeli njihovo lečenje.

Voz udario u teretni voz koji je trebalo da krene ka Ovči

U sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most sinoć povređeno je 13 putnika od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar, saopštio je sinoć ministar saobraćaja Goran Vesić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je uzrok sudara vozova u kojem nije bilo ljudskih žrtava ljudski faktor.

- Garnitura Beovoza je prošla kroz zaštitno svetlo i udarila u terenti voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča - rekao je Vesić.

Istakao je da je najvažnije da nema poginulih i da su svi zbrinuti, i zahvalio MUP-u, vatrogascima koji su brzo reagovali i pomogli ljudima, Hitnoj pomoći i Ministarstvu zdravlja na brzoj reakciji, kao i preduzećima Infrastruktura železnice Srbije, Srbijavoz i Srbija Kargo.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading