ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU ŽELJU! Ako Novak uspe da uradi OVO, imaće sezonu karijere!

Autor:

Sport

22.11.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser predvodi Srbiju u mečevima protiv Velike Britanije na Dejvis kupu.

ĐOKOVIĆ OTKRIO VELIKU ŽELJU! Ako Novak uspe da uradi OVO, imaće sezonu karijere!

Foto: TSS

Teniska reprezentacija Srbije priprema se u Malagi, gde je u četvrtak čeka četvtrfinalni duel Dejvis kupa protiv selekcije Velike Britanije.

Predvođeni prvim reketom sveta Novakom Đokovićem, "orlovi" će pokušati da osvoje drugu salataru u istoriji, posle one iz 2010. godine.

Najbolji ikada je u Španiju došao okićen peharom sa Završnog mastersa u Torinu, pošto je u finalu savladao Janika Sinera iz Italije rezultatom 6:3, 6:3.

- Ovo je jedna od najboljih mojih sezona. Kada osvojimo "salataru", biće najbolja - rekao je Novak, što je izazvalo oduševljenje kod svih srpskih navijača, a potom nastavio:

Republika

Foto: TSS

 

- Velika je čast igrati dobiti poziv od selektora. Ovo je najvažnije timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu - dodao je Đoković.

Nole je potom naglasio da nije imao previše vremena za pauzu.

- Došao sam sutradan. Nisam imao baš mnogo vremena za slavlje. Imao sam dan i po odmora. Ovo je poslednja nedelja u sezoni i probaćemo da izguramo.

Britanci su u Malagu stigli desetkovani, lišeni pomoći braće Marej, Endija i dubl igrača Džimija, ali i bez najbolje plasiranog na svetskoj listi Danijela Evansa.

- Jedan od najvećih teniskih nacija. Endi i Džejmi Mari nisu tu, ali Velika Britanija ima dosta opcija i u singlu i u dublu. Jak su tim. U dublu imaju jedan od najboljih timova, Skupski i Salisberi. Ako dođe do dubla, probaćemo da izaberemo pravu kombinaciju da im se suprotstavimo - istakao je Novak Đoković.

Selektor Viktor Troicki je otkrio ko bi predstavljao "orlove" u dublu:

- Novak i Miša su igrali u Parizu, to je bio cilj, da probaju da igraju zajedno. Igrali su sjajno. Dobili su dubl par lako i ubedljivo. Nažalost, nisu nastavili takmičenje jer je Miša imao problema sa zglobom. Ako dođe do dubla, imamo njih dvojicu. Imamo više opcija, takođe, više kombinacija. Nemamo dubl specijaliste, ali imamo igrače koji igraju dubl na turnirima. Engleska jeste favorit u dublu, ali verujem u naš tim. Mislim da možemo da iznenadimo svakog - rekao je selektor Viktor Troicki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading