"KIDAM KAO NOLE": Evo kako izgleda DNEVNA RUTINA teniskog kralja iz Srbije! Nije za OBIČNE SMRTNIKE

Autor:

Sport

05.10.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanja dovela do zapanjujućih rezultata.

"KIDAM KAO NOLE": Evo kako izgleda DNEVNA RUTINA teniskog kralja iz Srbije! Nije za OBIČNE SMRTNIKE

Foto: Tanjug/AP

Životni stil Novaka Đokovića više nije nikakva misterija, međutim, mnogima predstavlja enigmu i primer ogromnog odricanja za koje obični smrtnici nisu spremni da podnesu žrtvu. Zato je naš Nole jedan-jedini, neponovljivi, prototip kako se postaje šampion!

Mada ima 36 godina, Novak i dalje važi za jednog od najspremnijih tenisera na planeti, a za to je zaslužan zdrav način života i poseban režim ishrane koga se striktno drži. Engleski mediji istraživali su dnevnu rutinu najboljeg igrača svih vremena i bili su zapanjeni rezultatima do kojih su došli. Naime, pred Vimbldon su posmatrali Đokovića izbliza i pokušali da barem na kratko da praktikuju njegov stil života.

A, kako to izgleda? Đoković počinje dan čašom tople vode sa limunom. Nakon toga sledi obrok koji se sastoji od mešanih semenki orašastih plodova, muslija bez glutena, bobičastog voća, jagoda, banana i jogurta.Kada završi jutarnji obrok, Srbin popije čašu soka od celera i zeleni smuti koji se sastoji od graška, jabuke, nane, spanaća i kelja. Oba pića su prepuna sastojaka bogatih antioksidantima.

Nakon svega toga prelazi na meditaciju i jogu - osnovni deo Đokovićeve svakodnevne rutine. Proces traje dvadesetak minuta i uključuje istezanje i vežbe disanja. Kada sve to završi, prelazi na tenis.

Novinari koji su ispratili Novakov režim došli su do neverovatnih rezultata. Istraživanja su pokazala da su bili pozitivniji za čak 31.5 odsto, smireniji za 24.3 odsto, ali i da su "ozbiljiniji" za 17.8 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading