NOVAK PRIČAO O AMBICIJAMA U DEJVIS KUPU! Đoković OTKRIO da li će ući u novi PODUHVAT!

Autor:

Sport

15.09.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvis kup reprezentacija Srbije igra meč drugog kola u Valensiji.

NOVAK PRIČAO O AMBICIJAMA U DEJVIS KUPU! Đoković OTKRIO da li će ući u novi PODUHVAT!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Samo dan posle proslave na balkonu ispred gradske Skupštine i slavlja u jednom beogradskom restoranu, Novak Đoković je otputovao u Valensiju, gde će se priključiti Dejvis kup reprezentaciji Srbije.

Najbolji teniser sveta je najpre u nedelju osvojio US Open, da bi potom doputovao u Beograd i to proslavio sa srpskim navijačima, da bi već juče stigao u Španiju i pridružio se izabranicima Viktora Troickog.

Nije krio Nole pred start takmičenja, koje su "orlovi" osvojili 2010. godine, da su ambicije najviše.

- Nadam se da će do toga doći, korak po korak. Prvi korak je odrađen perfektno, 3:0 bez mene sa Korejom pre dva dana. Ja sam sada došao ovde sa namerom da se što bolje spremim i da doprinesem pobedi ukupnoj. Cilj je da se kvalifikujemo za Malagu, ako može sa prvog mesta u grupi - sjajno! Ako ne, onda sa drugog. Da idemo u tu Malagu u koju nismo otišli prošle godine i tamo da se nadamo najboljem - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

Na pitanje da li planira da pravi tenisku akademiju, srpski as kaže:

- Trenutno ne, ali u budućnosti imam te namere, razmišljam u tom smeru. Kako će to izgledati, koji će koncept biti, kako će se zvati, to sada ne mogu da kažem, ali ima dosta razgovora na tu temu i za Srbiju i za svet. Bićete blagovremeno obavešteni, uglavnom uživam ovako kako jeste - istakao je Novak.

Podsetimo, bez Đokovića u timu, Srbija je lako počistila Južnu Koreju s 2:0, dok je Češka šokirala domaćina Španiju i slavila istim rezultatom.

Veoma lako može da se desi da, bez Karlosa Alkaraza i Rafaela Nadala u timu, "crvena furija" bude eliminisana već posle grupne faze, ako "orlovi" na čelu s Noletom savladaju domaćina u Valensiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading