JOŠ JEDNOM POKAZAO SVOJU VELIČINU: Đoković stao u odbranu Karlosa Alkaraza!

Autor:

Sport

14.09.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne reči najboljeg u istoriji.

JOŠ JEDNOM POKAZAO SVOJU VELIČINU: Đoković stao u odbranu Karlosa Alkaraza!

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz i Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je u nedelju uveče US open, pobedom u finalu od 3:0 protiv Danila Medvedeva, čime je stigao do 24. grend slem trofeja u karijeri.

Nakon toga se Nole vratio za Srbiju, gde mu je, zajedno sa košarkašima i basketašima, priređen doček, a već dan kasnije se najbolji teniser u istoriji zaputio za Valensiju, gde će braniti boje Srbije na Dejvis kupu.

Nole je stigao u Španiju, ali tamo na turniru neće biti Karlosa Alkaraza, najvećeg rivala srpskog tenisera, koji je odlučio da uzme par nedelja odmora.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Odmah su Alkaraza napali španski mediji, ali je Novak ponovo pokazao veličinu i stao u odbranu svog velikog rivala.

- Uvek branim igrače. Možda ste iznervirani što nije ovde. Što ja imam 36, a on 20 godina i kako sam ja ovde, a on nije. Igrao je prošle godine, odmah je došao posle US opena. To ne smete da zaboravite. Nemojte se ljutiti zbog toga. I u mojoj zemlji je bilo negativnih reakcija u sličnim situacija. On je mnogo igrao. Iako ima 20 godina, to ne znači da je Supermen. Bolje je za nas kao srpski tim što nije ovde. On je već na tom nivou. Na dobrom je putu i da nas stigne rezultatski. Tek nekoliko godina igra na top nivou, osvojio dva grend slema, bio prvi. Uradio je mnogo toga. On je specijalan tip, pred njim je sjajna karijera, ako ostane zdrav. Nije garantovano da će ispisati istoriju sporta, jer ima 1000 drugih koji hoće da ga pobedi. On je jedan od najboljih protiv kog sam igrao. Sjajan je ambasador našeg sporta - rekao je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading