TADIĆ JEDVA ČEKA EVROPSKO PRVENSTVO: Kapiten Srbije poslao moćnu poruku navijačima!

Autor:

Sport

07.05.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

'''Krenuli smo s drugim velikim korakom ka cilju koji se zove plasman u drugi krug Evropskog prvenstva'' - jasan je Tadić.

TADIĆ JEDVA ČEKA EVROPSKO PRVENSTVO: Kapiten Srbije poslao moćnu poruku navijačima!

Foto: Starsport

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, izneo je optimistične prognoze uoči predstojećeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Srbija se nakon 24 godine ponovo plasirala na ovaj turnir, a Tadić ističe da veruje u mogućnost ostavljanja dobrog utiska.

- Od nekoliko ciljeva koje smo stavili pred sebe posle Svetskog prvenstva, jedan smo već ostvarili. To je plasman u Nemačku. Imali smo zanimljivu grupu, koja je bila izazovna, i utakmicom sa Bugarskom u Leskovcu uspešno smo stavili tačku na kvalifikacije. Sada smo krenuli s drugim velikim korakom ka cilju koji se zove plasman u drugi krug Evropskog prvenstva. A to znači da želimo da prođemo grupu u kojoj je jedan veliki favorit i dva sa kojima možemo ravnopravno da se nosimo - naveo je fudbaler Fenerbahčea.

Tadić je naglasio da je konstantnost i izbegavanje povreda ključno za uspeh na turniru, te da je zdravlje igrača prioritet uoči okupljanja i početka priprema.

- Osećam se veoma dobro fizički. U profesionalnom fudbalu je važno da budeš konstantan i da u formi i kvalitetu igre nema prevelikih oscilacija. Za mene i moje saigrače iz reprezentacije je izuzetno bitno da u finišu sezone u kojoj nastupamo za svoje klubove ostanemo zdravi i da nas zaobiđu povrede. Za tili čas će da dođe okupljanje u našem centru u Staroj Pazovi, pa početak priprema - jasan je kapiten Srbije.

Srbija ima pred sobom dve jake prijateljske utakmice sa Austrijom i Švedskom, što će biti odlična prilika da se ekipa dodatno uigra i pripremi pred početak takmičenja.

- Nemam ni trunku sumnje da ćemo imati sjajne uslove. Pred nama su zanimljive prijateljske utakmice sa Austrijom i Švedskom, i onda 16. juna prvi duel protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Naizgled, čini se da ima još mnogo vremena, ali će duel protiv Engleza, pa i mečevi sa Slovenijom i Danskom, doći izuzetno brzo. Međutim, rano je još za neke preciznije analize rivala. O tome ćemo kada dođe trenutak za "skeniranje" - poručio je iskusni vezista.

Na kraju je imao poruku za navijače.

- Navijačima hoću da poručim samo ovo: da navijaju za svoju zemlju svim srcem, da računaju na nas i da uživaju, a mi ćemo na terenu da učinimo sve od sebe da ih obradujemo - zaključio je Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading