PREDSEDNIK IRANA UČESTVOVAO U NESREĆI, PAO HELIKOPTER? Nacija na nogama, kontradiktorne informacije s lica mesta

Autor:

Svet

19.05.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se ovde zaista dogodilo?

PREDSEDNIK IRANA UČESTVOVAO U NESREĆI, PAO HELIKOPTER? Nacija na nogama, kontradiktorne informacije s lica mesta

Foto: youtube.com/al jazeera english

Predsednik Irana Ibrahim Raisi (63) navodno je učestvovao u nesreći u kojoj je jedan od tri helikoptera navodno pao blizu granice sa Azerbejdžanom.

Raisi je bio u jednom od helikoptera ali nije poznato kom i da li se upravo on srušio.

Ono što je sigurno jeste da je Ibrahim Raisi prethodno putovao u iransku provinciju Istočni Azerbejdžan i sastao se sa vladarom države Azerbejdžan Ilhamom Alijevim (62) kako bi otvorili branu.

U predsedničkom konvoju bilo je tri helikoptera koji su putovali zajedno, a prema pisanjima medija, postoji mogućnost da su se helikopteri "spustili zbog loših vremenskih uslova, odnosno magle".

Ova iznenađujuća vest odjeknula je svetom, ali za sada nisu objavljeni nikakvi detalji vezano za to šta se dogodilo i ko je u helikopteru bio.

Prema prvim informacijama, spasioci Crvenog polumeseca pokušavaju da pruže adekvatnu pomoć ljudima iz helikoptera nakon "incidenta".

Državna televizija je pisala da se incident dogodio u blizini Jolfe, grada na granici sa državom Azerbejdžan, oko 600 kilometara severozapadno od iranske prestonice Teherana.

Ibrahim Raisi je iranski konzervativni političar, islamski fakih i aktuelni predsednik Irana od 2021. godine. Izabran je za predsednika Irana na predsedničkim izborima 2021. godine, prenosi Telegraf.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading