SVI SEGMENTI DERBIJA SU BILI PRISUTNI: 14 žutih i tri crvena kartona u meču Rasinske okružne lige!

Autor:

Sport

19.05.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 400 navijača je moglo da uživa u ovom susretu.

SVI SEGMENTI DERBIJA SU BILI PRISUTNI: 14 žutih i tri crvena kartona u meču Rasinske okružne lige!

Foto: FK Morava Mrsać

U okviru 23. kola Raške okružne lige ekipa Morave iz Mrsaća ugostila je sastav OFK Ras-a iz Novog Pazara. Gosti su na ovaj duel došli sa liderske pozicije, dok je domaćin bio na četvrtom mestu sa pet bodova manje.

Republika

Derbi kola odigran je pred oko 400 navijača na stadionu u Mrsaću, i može se reći da je u svim segmentima igre opravdao očekivanja svih prisutnih. Od prvog minuta igralo se jako borbeno, na svaku loptu se išlo sa maksimum snagom, što je dovelo do velikog broja kartona.

Gosti su 23. minutu ostali bez kapitena, Saša Nikolić je dobio direktan crveni karton. Nakon toga domaćin je imao terensku inicijativu, uspeo je u pojedinim situacijama da odlično kreira napad i pred sam odlazak na odmor Morava je stigla do vođstva. Strahinja Jablanović pogodio je za 1:0 nakon prvih 45 minuta igre. 

Treba napomenuti da su gosti imali odlične prilike za pogodak, ali je golman Kosovac u par navrata odličnim intervencijama održavao svoju mrežu mirnom.

Nastavak meča doneo nam je još nervozniju igru na obe strane terena, gosti su imali igrača više na terenu, ali se nisu predali. Igrao se 57. minut kada je dosuđen penal za Ras, isti je u pogodak pretvorio Emir Osmanović, 1:1.

Nešto defanzivnija igra viđena je nakon izjednačenja, kartona je bilo na obe strane, pa je ubrzo pokazan i novi crveni. Samir Osmanović je dobio drugi žuti, gosti nakon 71. minuta igraju sa dva igrača manje.

Tada je Morava pokušala da stigne do novog vođstva i jako bitna tri boda, međutim rival se organizovano branio i nije dozvoljavao da se ozbiljnije ugrozi gol golmana Nićiforovića. Pred sam kraj, jedan igrač domaćih je "pocrveneo" zbog drugog žutog kartona, pa je utakmica završena sa 19 igrača na terenu.

Morava (Mrsać) - Ras (Novi Pazar) 1:1 (1:0)

Morava: Kosovac, Arsenijević (od 50' Mirosavić), Rovinac, Čolović (od 68' Mijović), Baltić, Jablanović, Z. Pavlović, Mijailović, Radibratović, Nenadović, L. Pavlović (od 96' Simović)

Ras: Nićiforović, Nikolić (od 57' Avdović), Same. Osmanović, Sami. Osmanović, Halilović, Čolović, E. Osmanović, Đakovac, Nikolić, Omerović, Selmanović 

Morava je propustila lepu priliku da lideru priđe na dva boda i trku za naslov prvaka učini još zanimljivijom, ovako je i dalje sve otvoreno, ali je Morava ostala na pet bodova zaostatka.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading