RASTU ŠANSE DA JOKIĆ ZAIGRA U PARIZU! Legenda poručuje: Olimpijske igre se ne odbijaju, ugledaj se na Đokovića!

Autor: V. Z.

Sport

07.05.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver na pragu eliminacije, navijači u Srbiji u ekstazi.

RASTU ŠANSE DA JOKIĆ ZAIGRA U PARIZU! Legenda poručuje: Olimpijske igre se ne odbijaju, ugledaj se na Đokovića!

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Denver Nagetsi na čelu sa Nikolom Jokićem na pragu su eliminacije iz plej-ofa NBA lige. Minesota Timbervulfsi vode sa 2:0 u seriji u polufinalu Zapadne konferencije i naredna dva meča igraće na svom parketu.

Razočaravajući razvoj situacije za pristalice aktuelnog šampiona, ali ne i za navijače košarkaške reprezentacije Srbije, koji se nadaju da će popularni Džoker, ukoliko ranije završi sezonu u SAD, pristati da bude deo nacionalnog tima na predstojećem olimpijskom turniru. Dakle, rastu šanse da u Parizu vidimo najboljeg svetskog košarkaša u dresu sa državim grbom.

-  To je njegova odluka, on zapravo spočitava da je košarka posao. A, on posao dobro radi. Jokićev karakter je poznat, a mi ne bismo trebali da budemo sebični. Poznat je kao veliki takmičar i jako je bitno da ako dođe do toga da ispadnu, da već počne da razmišlja o reprezentaciji. Naravno da navijamo da nastavi, da prođe u NBA finale, ali je isto normalno da želimo da se priključi reprezentaciji u suprotnom. Olimpijske igre se ne odbijaju. Ne odbija ih ni Novak Đoković, a kamoli neko drugi - kaže za Republiku legendarni Goran Grbović, pa dodaje:

Foto: Starsport

Grbović

- Nikola je zapravo poputno posvećen porodici. Jasno vam je sve kada su tim-bildinzi Denvera kod njega u kući. Posvećen je svojoj ekipi, oko njega se tamo sve vrti. Nije slučajno dvaput, evo sada će i treći put biti MVP. Dakle, posvećen je zajednici i porodici. Mislim da treba biti oprezan, spreman na kompromis kada je reč o pripremama i tako dalje, u slučaju ako prihvati da igra u Parizu. Biće umoran nakon završetka NBA sezone, to je sigurno, a nama on treba na 100 odsto. Prošli put je bio preumoran, sve zavisi od sezone. Ali, ponavljam, jako je važno da on bude fit i na 100 odsto. Biće teško bez njega, Igre su najveći turnir na svetu. Vidimo da su Amerikanci i Francuzi kompletni. Bez obzira na autoritet, Amerikanci nisu nepobedivi, a nama Jokić treba za tu senzaciju.

Osvrnuo se naš sagovornih i na prethodna dva meča između Denvera i Minesote.

- Očigledno je da su Timbervulfsi pronašli način kako da zaustave Denver, ne samo Jokića. Udvajanja, malo grublja igra, tako se zapravo igra plej-of. Jokić ili nisko ili visoko prima loptu, udvajaju ga, pa nema puno mogućnosti za pas. Nisu se Nagetsi snaši u ove dve utakmice, a trener Minesote odlično poznaje Denver. Ugasio ih je! Sjajno pokrivaju, predviđaju, dok Denver sa druge strane nikako ne služi šut. Očigledno je da će Denveru biti jako teško, nijednom Minesota nije izgubila u plej-ofu, jako je teško vratiti se posle 0:2. Nagetsi moraju da reše problem u napadu, odbranom oni dobro pariraju - zaključio je Goran Grbović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading