NOVAK IZVUKAO "SEDMICU" U SINSINATIJU! Đoković RASPLAKAO celu Ameriku i ušao u POLUFINALE!

Autor:

Sport

19.08.2023

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je savladao Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 2:0 (po setovima 6:0, 6:4).

NOVAK IZVUKAO "SEDMICU" U SINSINATIJU! Đoković RASPLAKAO celu Ameriku i ušao u POLUFINALE!

Foto: www.profimedia.rs

Bila je to sedma uzastopna pobeda prvog reketa Srbije protiv devetog igrača ATP liste u isto toliko međusobnih duela.

Kao i u četvrtfinalnom meču protiv Francuza Monfisa, protiv kojeg vodi sa 19:0, Đoković je zadržao stopostotan učinak i sa ljubimcem domaće publike Tejlorom Fricom, nastavivši pohod ka trećem peharu u Sinsinatiju.

Za razliku od prethodnog meča sa Francuzom, duel protiv Amerikanca je počeo u zakazanom terminu na Centralnom terenu, jer je tokom dana bilo vedro u Sinsiju. Pre ovog meča su na terenu bile Novakova velika prijateljica Arina Sabalenka iz Belorusije i Tunišanka Ons Žaber, a srećom po našeg asa, taj meč se nije dužio, pa su Srbin i Fric na teren izašli oko pola tri po našem vremenu.

Lepši početak duela Nole nije mogao ni da zamisli, pošto je Đoković odmah stigao do brejka u drugom gemu i poveo sa 3:0.

 

 

Raspala se tada igra Frica, što je razgoropađeni Novak iskoristio i u četvrtom poenu ostvario drugi vezani brejk, za nedostižnih i ubedljivih 4:0!

Dominacija Đokovića nastavljena je i posle toga, pa je i trećim uzastopnim brejkom, prvi set rešio u svoju korist za 20 minuta, sa maksimalnih 6:0!

Potpuno drugačija slika viđena je na startu drugog perioda. Amerikanac je na otvaranju ovog seta napravio brejk u drugom gemu za 2:0, koji je držao sve do osmog gema.

Tada je Nole uzvratio, iskoristivši prvu od dve brejk lopte i izjednačio rezultat na 4:4. Posle osvojenog gema, Đokoviću je ukazana prilika da za 59 minuta reši ovaj meč.

I nije je propustio, napravio je novi brejk u ključnom trenutku i na servis Frica, došao do nove pobede i polufinala Mastersa u Sinstinatiju.

Za plasman u finale najbolji teniser ikada igraće protiv Nemca Aleksandera Zvereva koji je eliminisao Adrijana Manarina iz Francuske s 2:0 (6:2, 6.3).

U drugom polufinalu, snage će odmeriti prvi igrač ATP liste Karlos Alkaraz iz Španije i Poljak Hubert Hurkač.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading