ĐOKOVIĆ EKSPRES: Nole DEMOLIRAO Francuza i izborio plasman u četvrtfinale - sledi SPEKTAKL!

Autor:

Sport

18.08.2023

05:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova pobeda našeg tenisera u Americi.

ĐOKOVIĆ EKSPRES: Nole DEMOLIRAO Francuza i izborio plasman u četvrtfinale - sledi SPEKTAKL!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, drugi teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju, pošto je savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, nakon nešto više od sat vremena igre.

Ovo je bio 19. međusobni duel našeg asa sa jednim od njegovih većih prijatelja na Turu, a zanimjlivo je da je drugi teniser sveta slavio u svih 19 mečeva, pa se slobodno može reći da mu je Monfis najredovnija mušterija od svih igrača.

Duel je prvobitno bio zakazan za 02:30, ali je program na Centralnom terenu pomeren zbog kiše koja je tokom dana padala u Sinsiju. Pre ovog meča su na terenu bile Koko Gof i Linda Noskova, a srećom po našeg asa, taj meč se nije dužio, pa su Srbin i Francuz na teren izašli oko pola četiri po našem vremenu.

Očigledno je ipak bilo da je to čekanje malo uticalo na obojicu tenisera, pa nismo gledali sjajan tenis, već su greške bile vrlo česte u prvom delu igre. Ipak, Nole je proašao pravu igru kada je bilo potrebno, napravio je ključan brejk u osmom gemu, a zatim i odličnim servisom potvrdio osvajanje prvog seta (6:3).

Jasno je bilo da je taj brejk i prelomio pitanje pobednika, a naš je dominirao u drugom setu, osvojio je pet gemova u nizu, pa je pri rezultatu 5:0 servirao za plasman dalje. Ipak, malo je posustao, dozvolio je Monfisu da ga brejkne i osvoji dva gema, ali je to bilo sve što je Francuz uradio u ovom duelu. Nije Nole kiksnuo dva puta, već je rutinski odservirao za meč i izborio mesto među osmoricom najboljih.

Tamo će se drugi nosilac na turniru sastati sa Tejlorom Fricom, koji je nešto ranije tokom večeri prošao dalje, tako što mu je meč predao Dušan Lajović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading