NOVAK VEĆ U ČETVRTFINALU SINSINATIJA? Sjajne VESTI za Đokovića!

Autor:

Sport

17.08.2023

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser ikada prošao je među 16 na Mastersu u Sinsinatiju.

NOVAK VEĆ U ČETVRTFINALU SINSINATIJA? Sjajne VESTI za Đokovića!

Foto: www.profimedia.rs

Nema kraja senzacijama u Sinsinatiju. Prvu je priredio srpski teniser Dušan Lajović koji je eliminisao jednog od najvećih favorita Janika Sinera iz Italije, a za drugu se pobrinuo Gael Monfis.

Francuski veteran je lakše nego što se očekivalo iznenadio Aleksa de Minora i već posle drugog kola, poslao Australijanca kući.

Upravo će Monfis izaći na megdan najboljem teniseru ikada Novaku Đokoviću koji je prošao dalje, pošto mu je duel predao Alehandro Davidovič Fokina po završetku prvog seta, zbog povrede leđa.

Španac je osetio bolove i nije mogao da nastavi meč, pa se Nole za samo 40 minuta našao u trećem kolu, gde ga čeka dobro poznato lice.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gael Monfis

Treba reći da je Francuz "stara mušterija" Đokovića, koji ga je pobeđivao u svih 18 prethodnih duela, u čemu Monfis drži rekord, kada su u pitanju okršaji svih rivala protiv Novaka na Turu.

Poslednji put su se sastali na prošlogodišnjem Mastersu u Madridu, gde je Novak slavio sa glatkih 6:3, 6:2, da bi mu 2022. godine Gael predao meč u osmini finala Mastersa u Parizu zbog povrede.

Seriju pobeda protiv Francuza, Srbin je započeo sada već davne 2005. godine. Bilo je to u prvom kolu US Opena, kada je Đoković trijumfovao u maratonskom meču s' 3:2 (7:5, 4:6, 7:6 (7:5), 0:6, 7:5).

Ako je verovati tradiciji, Nole je jednom nogom u četvrtfinalu Sinsinatija, ali treba sačekati, jer je teren jedino merilo.

Inače, Monfis je dugo pauzirao zbog povrede, a trenutno je 211. teniser sveta. Njegov najbolji ranking je šesto mesto, u novembru 2016. godine.

Njihov duel neće početi pre 2.30 časova po srednjeevropskom vremenu, dok Lajović izlazi na teren protiv Tejlora Frica oko 1 sat iza ponoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading