NOVAK KRENUO KA PEHARU U SINSINATIJU! Đoković ostvario POBEDU kakvoj se nije NADAO!

Autor:

Sport

17.08.2023

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Sinsinatiju, pošto mu je meč predao Alehandro Davidovič Fokina iz Španije.

NOVAK KRENUO KA PEHARU U SINSINATIJU! Đoković ostvario POBEDU kakvoj se nije NADAO!

Foto: www.profimedia.rs

Imao je Nole pobedu u rukama, jer je prvi set rutinski rešio u svoju korist s 6:4, ali je Španac pred početak drugog seta rešio da se preda.

Razlog tome bili su bolovi u leđima kod Fokine, koji je kod rezultata 4:3 najpre tražio medicinski tajm-aut, a potom se uputio ka svlačionici.

Kada se vratio nastao je "pakao" za nekadašnjeg dželata Đokovića, koji je ređao greške kao na traci. Sve je to Novak Đoković koristio i ekspresno stigao do brejka u osmom gemu, a kasnije na nešto svoj servis došao do osvajanja seta.

Ipak, najbolji teniser ikada je napravio nekoliko grešaka koje nisu dostojne njegovih igara, u devetom gemu pa je Alehandro Davidovič Fokina uspeo donekle da "izbori" nastavak prvog perioda i smanji na 5:4.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Alehandro Davidovič Fokina

Međutim, već u narednom usledio je treći brejk zaredom, do kojeg je došao Novak za, ispostavilo se konačnih 6:4, posle 40 minuta igre i plasman u osminu finala Sinsinatija.

Već na startu drugog seta, Fokina je osetio bolove u leđima, pa se odlučio da iznenada samo spusti reket na teren i čestita Đokoviću na pobedi.

Bila je ovo četvrta pobeda za Novaka u međusobnim duelima sa Špancem, ali prva ostvarena posle predaje.

Naredni rival prvog srpskog tenisera biće Francuz Gael Monfis koji je priredio iznenađenje i eliminisao Aleksa de Minora iz Australije s 2:0 (7:5, 6:4).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading