NOVAČE, VELIKI SI GOSPODIN! Đoković se SJAJNIM rečima obratio Fokini, pa SPOMENUO US Open!

Autor:

Sport

17.08.2023

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser plasirao se u 3. kolo Mastersa u Sinsinatiju.

NOVAČE, VELIKI SI GOSPODIN! Đoković se SJAJNIM rečima obratio Fokini, pa SPOMENUO US Open!

Foto: www.profimedia.rs

Morao je Alehandro Davidovič Fokina zbog povrede leđa da preda meč Novaku Đokoviću po završetku prvog seta, posle čega se prvi reket Srbije našao u osmini finala Sinsinatija.

Povratak na američku turneju, posle dvogodišnje pauze i zabrane američkih vlasti da mu omoguće učešće na mastersima i US Openu, Nole je obeležio trijumfom kakav nije očekivao.

Upravo zbog iznenadne predaje, Đoković je izjavom posle meča o Fokini pokazao kakav je gospodin:

- Nadam se da će se Alehandro brzo vratiti na teren. Nije se oporavio od povrede leđa, nada se da će biti spreman u Njujorku, tako mi je rekao na mreži kada smo se pozdravili. Nije dobro ni zbog publike, očekivali su zanimljiv meč. Naravno, dobro je što sam se vratio na teren, što sam pobedio, ali je pomešane emocije zbog načina na koji se završilo. Nadam se da mogu da gradim formu iz dana u dan - rekao je Novak, naglasivši da mu je žao zbog povrede rivala.

Foto: www.profimedia.rs

 

Nije propustio da naglasi kako je Fokina imao sjajne partije na nedavnom Mastersu u Torontu.

- Prošle nedelje je imao sjajnu nedelju u Kanadi. To ga je verovatno iscrpelo. Drago mi je što sam ovde pred publikom koja zaista voli tenis. Nadam se da će biti sutra još bolje.

Naredni rival je "stara mušterija" Gael Monfis, međusobni skor je 18:0 za Srbina.

- Dobro je videti ga na terenu, on je sjajan momak. Ja ga veoma poštujem i volim kao osobu. On daje toliko zabave navijačima, jako je harizmatičan. I on se borio sa povredama, možda igra najbolje nego ikada. I on je star isto kao i ja - istakao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading