NOVAK VEĆ HLADI ŠAMPANJAC: Đokoviću olakšan put do TITULE u Sinsinatiju!

Autor:

Sport

13.08.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za drugog tenisera sveta.

NOVAK VEĆ HLADI ŠAMPANJAC: Đokoviću olakšan put do TITULE u Sinsinatiju!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković se, nakon mesec dana odmora na primorju, preselio u Ameriku, gde ga naredne nedelje čeka masters u Sinsinatiju, a od 28. avgusta i nadmetanje na US openu, poslednjem gren slemu u godini.

Nedavno je održan i žreb za masters koji je Nole do sada osvojio dva puta u karijeri, a voljom žreba je određeno da Srbin u drugom kolu igra protiv Alehandra Davidoviča Fokine ili Tomasa Martina Ečeverija, pošto je u prvoj rundi slobodan.

Jasno je da je Španac favorit u prvom kolu, kao i da je Fokina vrlo neugodan rival za Noleta, što smo videli i na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je naš as slavio sa 3:0, ali posle više od tri sata igre, međutim, Davidovič Fokina je doživeo katastrofu pred Sinsinati.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Alehandro Davidovič Fokina

Naime, Španac je uspeo da se plasirao u polufinale mastersa u Torontu, gde je poražen sa 2:0, (6:1, 6:3), od Australijanca Aleksa de Minora. Da stvar bude gora, Fokina je u čitavom meču uspeo da osvoji samo jedan gem na svoj servis, poražavajuće za turnir na betonu.

Ako je tako prošao protiv De Minora, jasno se postavlja pitanje - šta ga tek čeka protiv Novaka? Jeste da će to Noletu biti prvi duel na Turu posle više od mesec dana, ali se čini da ne bi smeo da ima problema protiv Španca, ili protiv Ečeverija, ako Argentinac napravi iznenađenje.

Podsetimo, Novak je Sinsinati osvajao 2018. i 2020. godine, a od tada nije nastupao na turniru u ovom američkom gradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading