"CRVENO SLOVO" U KUĆI ĐOKOVIĆ: Novak SLAVI ovaj datum - pre 12 godina planeta je prvi put KLICALA Srbinu!

Autor:

Sport

04.07.2023

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, 4. jula 2011. postao je najbolji teniser sveta.

"CRVENO SLOVO" U KUĆI ĐOKOVIĆ: Novak SLAVI ovaj datum - pre 12 godina planeta je prvi put KLICALA Srbinu!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Sećate li se gde ste bili 4. jula 2011. godine?

Znamo ko se sigurno seća! Novak Đoković se na ovaj dan pre tačno 12 godina prvi put popeo na krov sveta i postao najbolji teniser planete.

Dan ranije, takođe prvi put, okusio je travu centralnog terena Vimbldona gde je pobedom protiv Rafaela Nadala (6:4, 6:1, 1:6, 6:3) stigao do istorijske titule na grend slemu u Londonu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković posle osvajanja Vimbldona 2011. godine

 

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Srbija je znala da dočeka svog heroja, pa je Đokoviću priređen epski spektakl o kome se i dalje pričaju legende. Više desetina hiljada ljudi okupilo se ispred Doma narodne skupštine kako bi pozdravilo Noleta koji je na ATP listi objavljenoj u jutarnjim časovima to 4. jula 2011. godine po prvi put zauzeo lidersku poziciju.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Doček Novaka Đokovića posle osvajanja Vimbldona 2011. godine

 

Novak Đoković je na prvom mestu ATP liste tog dana sa 13.285 poena, ostavio iza sebe Nadala (11.270), Federera (9.230), Mareja (6.855) i Soderlinga (4.325) poena, te postao 25. teniser u istoriji ovog sporta koji se našao na čelu svetske rang liste.

Bio je ovo početak pisanja istorije i Nole je do sada na prvom mestu ATP liste skupio ukupno 389 nedelja što je više nego bilo koji teniser i teniserka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Trenutno je Đoković drugi na planeti, iza Španca Karlosa Alkaraza, ali već 17. jula, dan posle finalnog meča Vimbldona, mogao bi da se vrati na tron. Mi se svi nadamo da će u tome i uspeti!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jana

04.07.2023 18:15

Hocete reci Srbi su klicali posto ga nesto i ne vole, pogotovo radi poznate izjvae njegove keve