VEROVALI ILI NE: Samo JEDAN teniser iz glavnog žreba Vimbldona SAVLADAO je Novaka u Londonu!

Autor:

Sport

03.07.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nosioci se nisu proslavili, pa tako niko od njih nije stigao dalje od četvrtfinala ovog turnira.

VEROVALI ILI NE: Samo JEDAN teniser iz glavnog žreba Vimbldona SAVLADAO je Novaka u Londonu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Sve je spremno za početak novog izdanja trećeg grend slema sezone - Vimbldona!

Turnir u Londonu održaće se od trećeg do 16. jula i apsolutni favorit za titulu biće Novak Đoković.

I pored toga što je Nole postavljen za drugog nosioca iza Karlosa Alkaraza, kada pogledate statističke podatke iz prošlosti jasno je da retko ko ima šansu da se izbori sa Đokovićem.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Jedini teniser iz glavnog žreba Vimbldona za 2023. godinu koji je imao priliku da savlada Novaka u Londonu jeste Endi Marej. Britanac je Noleta dobio 2013. godine u velikom finalu (6:4, 7:5, 6:4) i to je ujedno i poslednji poraz koji je Đoković doživeo na centralnom terenu Vimbldona!

Zaista, impresivan statistički podatak, ali su tu još dva iz rubrike "verovali ili ne" koja govore u prilog da će Đoković i ove sezone do trofeja.

Jedini teniser iz glavnog žreba za ovu sezonu koji je tokom karijere imao priliku da osvoji Vimbldon je pomenuti Endi Marej. Britanac je trofej dizeo 2013. i 2016. godine, a s obzirom na to da je trenutno 40. teniser planete za verovati je da ove sezone ne može da pomrsi račune Đokoviću.

Novakova dominacija može se videti i u još jednom podatku. Kada pogledamo prvih deset nosilaca ovogodišnjeg Vimbldona dolazimo do šokantnog otkrića - niko od njih, osim Novaka Đokovića, nije stigao dalje od četvrtfinala!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Taj uspeh ostvarili su osmi i deveti nosilac, Janik Siner i Tejlor Fric prošle godine, dok ostali nisu mogli dalje od četvrtog kola. Evo i rezultata prvih deset nosilaca ovogodišnjeg Vimbldona u Londonu do sada:

1. Karlos Alkaraz - 4. runda (2022)

2. Novak Đoković - sedam titula

3. Danil Medvedev - 4. runda (2021)

4. Kasper Rud - 2. runda (2022)

5. Stefanos Cicipas - 4. runda (2018)

6. Holger Rune - 1. runda (2022)

7. Andrej Rubljov - 4. runda (2021)

8. Janik Siner - četvrtfinale (2022)

9. Tejlor Fric - četvrtfinale (2022)

10. Fransis Tijafo - 4. runda (2022)

Kada se sve ovo sabere i oduzme jasno je da je Đoković definitivno prvi favorit za titulu i ove sezone. Šta vi mislite, da li će Nole uspeti da stigne do novog trofeja na Vimbldonu?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading