SRBIJA STREPI PRED VIMBLDON: Đoković dobija ključnu informaciju iz Londona - sve će se uskoro znati!

Autor:

Sport

19.06.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta bi mogao da po osmi put podigne šampionski trofej na najprestižnijem turniru.

SRBIJA STREPI PRED VIMBLDON: Đoković dobija ključnu informaciju iz Londona - sve će se uskoro znati!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da stigne do titule na Rolan Garosu, pošto je u velikom finalu savladao Kaspera Ruda, rezultatom 3:0.

Na taj način je Nole stigao do svoje 23. grend slem titule, čime se osamio na prvom mestu večne liste i po ovom parametru, pošto je iza sebe ostavio Rafaela Nadala, koji ima 22.

Vrlo brzo će Đoković imati šansu da stigne do nove najveće titule, pošto 3. jula počinje Vimbldon, turnir koji je sedam puta osvajao, a veoma bitnu informaciju će Đoković saznati već sutra.

Naime, za utorak je zakazan duel prvog kola ATP turnira u Kvinsu, u kom će snage odmeriti Španac Karlos Alkaras i Francuz Artur Fils.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras na Rolan Garosu

Ako je sudeći po kladionicama, Nole je ubedljivi favorit na Vimbldonu, a za njim sledi Alkaras, pa će duel sa mladim francuskim teniserom odmah pokazati da li je Karlos napredovao na travi i da li će Đokoviću predstavljati problem u pohodu na 24. grend slem titulu i potencijalni kalendarski grend slem.

Podsetimo, ova dvojica tenisera su se sastala i u polufinalu Rolan Garosa, a tada je naš igrač slavio sa 3:1, nakon što su Alkarasa uhvatili grčevi početkom trećeg seta, pa je do kraja duela bio puki statista.

Na predstojećem Vimbldonu će Đoković braniti titulu, dok je Španac takmičenje prošle godine završio u osmini finala, porazom od Janika Sinera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading