NOVAK ILI ALKARAS? Legendarni teniser OTKRIO svog FAVORITA u polufinalu!

Autor:

Sport

08.06.2023

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski i španski teniser sastaju se u polufinalu Rolan Garosa (petak, oko 14.45).

NOVAK ILI ALKARAS? Legendarni teniser OTKRIO svog FAVORITA u polufinalu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Ukazala se prilika Novaku Đokoviću da protiv Karlosa Alkarasa dođe do finala Otvorenog prvenstva Francuske, a ukoliko eliminiše Španca i osvoji rekordni 23. grend slem u karijeri.

Ceo svet sa nestrpljenjem iščekuje najveći teniski duel u Parizu, gde će po mišljenju kladionica, momak iz Majorke biti blagi favorit.

Naime, imponzantim igrama u prethodnom periodu i sa samo jednim izgubljenim setom, Alkaras je stigao među četiri najbolja na Rolan Garosu.

Sa druge strane, Nole je se mučio u prošloj rundi protiv Karena Hačanova, kada je Rusa dobio posle preokreta sa 3:1, dok je dva taj-brejka igrao i u meču sa Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Republika

Foto: Printscreen/Eurosport

 

Osim što bi prestigao Rafaela Nadala po broju grend slem titula, Đoković bi eventualnim osvajanjem pehara postao prvi teniser koji u vitrinama ima po tri pehara sa najveća četiri teniska turnira (Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon, Australijan open).

Svoje mišljenje pred najveći meč dosadašnjeg dela sezone dao je i legendarni Šveđanin Mats Vilander. Stručni konsultant Eurosporta imao je mali savet za Đokovića, naglasivši da će srpski as zbog duela sa Alkarasom morati od starta da krene furiozno, odnosno, da ne sme da ponovi greške iz duela sa Hačanovim.

- Verujem da će Novak sutra pokazati svoju najbolju verziju. Protiv Karena Hačanova nije to radio u ranoj fazi meča,ako to bude radio i protiv Alkaraza, to nije dobro, jer bi Alkaraz mogao da mu pobegne i onda će to biti jako težak meč. Očekujem da će biti jako težak meč za Novaka, morate da budete agresivni, spor trniski teren, teške lopte, Novak mora da igra riskantan tenis, što nije baš morao da radi do sada - rekao je Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading