SRBIJA BEZ LEGENDARNOG GOLMANA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA1 Selektor odlučio: KRAJ!

Autor:

Sport

15.04.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj jedne ere.

SRBIJA BEZ LEGENDARNOG GOLMANA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA1 Selektor odlučio: KRAJ!

Foto: Starsport

Dugogodišnji golman vaterpolo reprezentacije Srbije, Branislav Mitrović, član francuskog Turkoana, iznenadio je javnost objavom da će na kraju sezone završiti karijeru, a ne posle Olimpijskih igara u Parizu kako je planirao. Mitrović je otkrio da mu je selektor Uroš Stevanović saopštio da nije u planovima za Pariz, što je bio prelomni trenutak u njegovoj odluci.

Republika

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Uroš Stevanović selektor reprezentacije


- Meni je bio cilj da pokušam da završim karijeru nekako zajedno sa Olimpijskim igrama u Parizu. Zato sam igrao sve do sada. Međutim, sada sam dobio tu informaciju od strane selektora i to je to, jednostavno završavam svoju igračku karijeru i okrećem se drugim stvarima, izjavio je Mitrović za RTV.

Mitrović je za reprezentaciju branio više od 200 puta i bio je član čuvene generacije koja je osvojila dva olimpijska zlata - u Riju i Tokiju. Njegova odluka da završi karijeru pre Pariza označava kraj jedne ere za srpski vaterpolo, s obzirom na značajnu ulogu koju je imao u nacionalnom timu.

Posle Olimpijskih igara u Tokiju, Mitrović se prvobitno oprostio od državnog tima, ali se potom "predomislio" i branio na još nekoliko velikih takmičenja, uključujući i Svetsko prvenstvo u Dohi, gde je dao poslednji doprinos reprezentaciji. Ovo će definitivno značiti kraj jedne ere i odlazak jednog od poslednjih iz zlatne generacije "delfina".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading