KREĆE POHOD NA NOVO ZLATO: Odbojakšice Srbije započinju EP - Ukrajina prvi rival!

Autor:

Sport

18.08.2023

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaće izabranice Đovanija Gvidetija da stignu do novog zlata.

KREĆE POHOD NA NOVO ZLATO: Odbojakšice Srbije započinju EP - Ukrajina prvi rival!

Foto: FIVB/PrintScreen

odbojkaška reprezentacija Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 17 sati protiv Ukrajine igra meč prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Gentu.

Srbija će 20. avgusta igrati protiv Slovenije, dan kasnije sastaće se sa Poljskom, a četvrti meč u Gentu odigraće protiv Mađarske 23. avgusta i konačno 24. avgusta sledi duel Belgijom.

Srbija je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je 2021. godine u finalu EP u Beogradu poražena od Italije 3:1 u setovima.

Foto: OSSRB

Odbojkašice Srbije

Plasman u osminu finala EP izboriće po četiri reprezentacije iz svake grupe. Evropsko prvenstvo igra se u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

Podsetimo, pre prošlog prvenstva na kom su naše odbojkašice osvojile srebro, reprezentacija Srbije je osvojila dva vezana zlata, a svakako i da na ovaj šampionat stižu sa najvišim ambicijima.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrala je 20 puta na 32 do sada odigrana prvenstva Evrope. Srbija je osvojila sedam medalja: tri zlatne (2011. u Beogradu, 2017. u Bakuu i 2019. U Ankari), dve srebrne (2007. u Luksemburgu i 2021. u Beograd) i dve bronzane (2015. u Roterdamu i 1951. u Parizu). Srbija je na 20 šampionata Evrope odigrala 138 utakmica i ostvarila 70 pobeda, uz 68 poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading