FENOMENALNO! Srbija PREOKRETOM dobila DRAMU i upisala prvu pobedu u Ligi nacija!

Autor:

Sport

14.06.2023

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu u Ligi nacija protiv Japana rezultatom 2:3 (25:16, 20:25, 25:16, 20:25, 10:15).

FENOMENALNO! Srbija PREOKRETOM dobila DRAMU i upisala prvu pobedu u Ligi nacija!

Foto: OSSRB

Odbojkašice Srbije

U prvom setu vodila se velika borba, klackalica je vladala do rezultata 12:10 kada su se Japanke serijom 5:1 odlepila i otišle na nedostižnih šest razlike (17:11).

Domaćice su potoom rutinski privele uvodni deo kraju i slavile sa 25:16. Izgledalo je tada da će četa Đovanija Gvidetija pretrpeti peti uzastopni poraz u Ligi nacija, međutim, Srbija je počela da se budi.

Otvorile su naše devojke ubedljivo drugi set vođstvom od 6:1, ali su se Japanke vratile i unele dramu sredinom ovog dela igre (9:9). Sa četiri uzastopna poena kod vođstva 21:20, Srpkinje su obezbedile osvajanje seta i trijumfovale rezultatom 20:25.

Pad koncentracije u trećem setu omogućio je Japankama da brzo odu na nedostižnih +6(9:3), pa je domaćin ponovo imao set viška, ali onda je nastao spektakularan preokret.

Foto: Starsport

Ana Bjelica

Srbija je u četvrtom setu kod vođstva 11:10 serijom 4-0 otišla na 15:10, potom i povećala prednost na šest poena, pa je peti set odlučivao o pobedniku maratonskog meča - 20:25.

Odolevale su Japanke u odlučujućem periodu, sve do rezultata 5:5, a onda su furioznom igrom izabranice selektora Gvidetija napravile seriju 0:7, otišle na 5:12 i na kraju rezultatom 10:15 upisale prvu pobedu u novom ciklusu Lige nacija.

Aleksandra Uzelac je bila najbolji igrač naše reprezentacije sa 23 poena, a Katarina Lazović je ispratila sa 16. Po 13 poena su upisale Jovana Stevanović i Ana Bjelica. Maja Aleksić je završila meč sa osam, a Sara Lozo sa dva. Slađana Mirković je pored dobre organizacije igre, uspela i da zabeleži jedna poen.

U ekipi Japana najbolja je bila Sarina Nišida sa 21 poenom. 

Srbija je sada na 12. poziciji sa skorom 1-4 i četiri boda, dok Japan ima tri pobede i dva poraza, uz 10 poena i nalaze se na četvrtom mestu.

Naredni meč naša selekcija igra u noći između srede i četvrtka (2 časa ujutru po srednjeevropskom vremenu) protiv Brazila.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading