POTRESNA ISPOVEST VESELINA VUKOVIĆA: Sin me nije tukao, hteo je da se obesi!

Autor: Aleksa Simić

Sport

02.05.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tačno je da je došlo do žučnije rasprave, ali nekoliko dana ranije. Međutim, kad su mediji objavili da me je napao, mi smo pili kafu, a njega je to veoma povredilo."

POTRESNA ISPOVEST VESELINA VUKOVIĆA: Sin me nije tukao, hteo je da se obesi!

Foto: Privatna arhiva

Veselin Vuković i sin Petar

Bivši selektor Rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković nedavno se našao u centru pažnje nakon što se pojavila vest da ga je napao sin Petar. Međutim, slavni trener koji je našoj zemlji doneo srebro s Evropskog prvenstva 2012, kao trener, i zlato s Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva, kao igrač, u intervjuu za "Republika.rs" otkrio je u kakvom je odnosu s naslednikom. 

Nedavno se pojavila informacija da vas je sin napao, da li je to tačno? 

- Svakodnevno se suočavamo s tim da se poluinformacije plasiraju i da nekoga provaljaš kroz blato i posle pojeo vuk magarca. Nažalost, netačna priča bezveze se proširila. Dugo smo razmišljali da li da se oglašavamo uopšte pošto je šteta već naneta, ali smo ipak to uradili zbog odnosa u porodici i da bismo ispravili netačne informacije. Takođe, dogovorili smo se i s advokatom da tužimo sve one koji su pustili tu informaciju. 

Možete li nam reći šta se tačno dogodilo? 

- Tačno je da je došlo do žučnije rasprave, ali nekoliko dana ranije, što se dešava svima. Recimo da je to bila sreda, a da su mediji pustili informaciju u petak po podne. U momentu kada sam video vest, pio sam kafu s prijateljem i sinom, koji je u tom trenutku rekao da želi da se obesi koliko ga je sve povredilo. Ne bih se mnogo vraćao na to, bilo, pa prošlo. Živimo u takvom društvu gde je to sve normalno. 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Veselin Vuković sa porodicom

Prošle godine ste vodili Radnički, zašto ste napustili Kragujevac? 

- Nisam se dugo zadržao u Radničkom iz Kragujevca. Imali smo usmeni dogovor, ali neki moji uslovi nisu bili ispunjeni i, samim tim, nisam želeo da krećem u avanturu i nešto nepoznato. Poželeo sam sreću celom rukovodstvu i napustio klub. Sada se odmaram, gledam kvalitetan sport, fudbal, košarku, rukomet. Pripremam se za letnju sezonu. Nemam više neke ambicije da se vratim trenerskoj karijeri. Zovu me za razne stvari, a meni se ne radi to za što me zovu. Tako da je tu teška situacija, eventualno bih prihvatio neki baš ozbiljan izazov, ali veliko je pitanje. 

Rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, pratite li rezultate "orlova"? 

- Nisam mnogo euforičan po pitanju naše rukometne reprezentacije, niti vidim bogzna kakav napredak. Međutim, mi smo takvi da volimo sve što je tuđe. Od samog starta sam bio protiv toga da reprezentaciju vode strani treneri iz više razloga, nepoznavanje jezika i način na koji treba nacionalni tim da funkcioniše. Srbija je mala zemlja. Nemamo mi više 20 miliona ljudi, zato bi naša selekcija trebalo da se bazira i na odnosima, motivaciji i nekim stvarima o kojima stranac ne zna. Ne mislim da bi deci trebalo pevati pesme pokosovskog i pretkosovskog ciklusa, ali mora da postoji crta nacionalnog motiva - rekao je Veselin Vuković za "Republika.rs".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading