POST DUG 22 GODINE! Cupara najavljuje: Stojimo na zemlji, pričamo na terenu!

Autor:

Sport

10.01.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najiskusnijih u četi Tonija Đerone zna šta čeka "orlove" na planetarnoj smotri.

POST DUG 22 GODINE! Cupara najavljuje: Stojimo na zemlji, pričamo na terenu!

Foto: Starsport

Vreme je za rukomet!

Utakmicom između Francuske i Poljske (sreda, 21.00) počinje Svetsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj i Švedskoj. Najbolje 32 selekcije planete do 29. januara će voditi bitke za šampionsku titulu i mnogi žele da skinu krunu Danskoj koja se pre dve godine u Egiptu popela na krov sveta. Svoju šansu čeka i selekcija Srbije.

"Orlovi" se nalaze u E grupi zajedno sa Nemačkom, Alžirom i Katarom i prvi meč odigraće protiv Alžiraca (petak, 20.30). Tri ekipe proći će u narednu rundu, a bodovi skupljeni u mečevima protiv timova koji su prošli dalje se prenose. Da četa Tonija Đerone može mnogo uverili smo se u prijateljskim utakmicama protiv Švedske. Srbija je dva meča protiv aktuelnog šampiona Evrope odigrala egal - jedan je izgubila (34:35), a drugi dobila (30:28). I pored odličnog rezultata, jedan od najiskusnijih, golman Vladimir Cupara, spušta loptu i najavljuje da će ovaj tim uraditi sve kako bi ostao na zemlji i pričao na terenu.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Cupara

 

- Odigrali smo dve prijateljske utakmice protiv Švedske koja je šampion Evrope i pokazali smo da možemo mnogo. Naravno, znajući naš mentalitet moramo da ostanemo na zemlji. Uradili smo veliku stvar, ali još mnogo toga nas očekuje. Prvenstvo još nije ni počelo, tako da, i pored toga što smo srećni i zadovoljni, moramo ostati na zemlji kako bismo protiv Alžira odigrali kao da je finale Svetskog prvenstva - počeo je Cupara razgovor za naš portal, pa nastavio:

- Jedino što nas zanima je da pobedimo Alžir i da pokažemo sve ono što smo do sada radili. Atmosfera u ekipi je savršena, još od dolaska Tonija Đerone to traje. Osećamo se savršeno i sve je kako treba.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Cupara

 

Izdvojio je iskusni golman i favorite na ovom šampionatu, kao i koga očekuje kao potencijalno iznenađenje.

- Favoriti su Danska, Francuska i Švedska. Od Islanđana očekujem neko pozitivno iznenađenje. Nas ne bih komentarisao, voleo bih da svi ostanemo na zemlji, da budemo iskusni, kao što većina nas i jeste. Imamo i dosta mladih snaga, želimo da ostanemo bez nekih jakih izjava, budemo na zemlji i da pričamo na terenu - zaključio je Cupara.

Naša reprezentacija nije osvojila medalju na Svetskom prvenstvu pune 22 godine (od bronze 2001.) i videćemo da li će baš ova generacija vratiti srpski rukomet tamo gde mu je i mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading