KRIMINAL JE BLAGA REČ! Ono što je Srbija doživela u finalu poredi se s PLJAČKOM VEKA! Ovo su svi PRIMERI krađa "orlova"!

Autor:

Sport

10.09.2023

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramne odluke arbitara direktno uticale da Srbija ostane bez zlatne medalje.

KRIMINAL JE BLAGA REČ! Ono što je Srbija doživela u finalu poredi se s PLJAČKOM VEKA! Ovo su svi PRIMERI krađa "orlova"!

Foto: fiba.com

Skandalozno suđenje tokom celog Mundobasketa, na koje su se tokom takmičenja žalile mnogo moćnije selekcije poput Španije i Francuske, osetila je na svojoj koži i Srbija u finalu protiv Nemačke.

Meksikanac Omar Bermudes, Portorikanac Roberto Vaskes i Letonac Gatis Salins trudili su se da "unakaze" Pešićeve "orlove" sramnim kriterijuma, koje su išle na štetu naših reprezentativaca.

No, krenimo redom: u prvom poluvremenu smo videli kako nasedaju na glumu  Denisa Šredera pred Aleksom Avramovićem, pa su svirali u toj situaciji prekršaj kakav se sudi nigde na kugli ovozemaljskoj!

U tom periodu meča bilo je mnogo nervoze, velika energija igrača se trošila na komunikaciju sa arbitrima, igrači i jednog i drugog tima su konstantno prigovarali sudijama koji su već negde pred kraj poluvremena polako počeli da "gube kompas".

Republika

Foto: Starsport

 

Slično je bilo i u drugom poluvremenu utakmice. Naime, šok je izazvala odluka da dosude prekršaj Avramovića na Šrederu koji se digao da šutne za tri poena, i pritom nogom udario našeg košarkaša - za sudije nedozvoljen potez Alekse?!

"Panceri" su ovde dobili tri bacanja na čist autoritet Šredera, ali ponajviše na neznanje sudije.

Sledeći primer: neviđeno je bila sporna blokada Bonge na Nikoli Milutinovu u trećoj četvrtini, kada je na snazi bila rezultatska klackalica. Ruka preko ruke, udarac očigledan, ometanje pri šutu, ali za arbitre to nije bila namerna lična greška!

U nastavku Bonga je u tranziciji došao do našeg reketa, do faula, i poena sa penala. Bio je to negde i period kada su Nemci, polako, iza napada u napad, počeli da grade prednost.

Posle svega navedenog, jasno je što su bivši šampioni "crvena furija" i moćni po imenima "trikolori", tražili izuzeđe ovakvih primera sudija sa velikog takmičenja kao što je Mundobasket.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading