POTRES U EVROLIGI: Poznati sudija optužen za NAMEŠTANJE - izdato HITNO saopštenje!

Autor:

Sport

03.08.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U narednim nedeljama se očekuje rešenje situacije, nakon ovih ozbiljnih optužbi.

POTRES U EVROLIGI: Poznati sudija optužen za NAMEŠTANJE - izdato HITNO saopštenje!

Foto: Starsport

Ilija Belošević, Boris Rižik i Luiđi Lamonika

Čuveni evropski košarkaški arbitri, Boris RižikIlijas Koromilas otpuženi su da su, pred meč finala Evrokupa 2021. godine, ponudili mito trećem sudiji Mikoli Ambrozovu.

Upravo je Mikola Ambrozov izneo ovu šokantnu optužbu, a ističe da se sve desilo pred meč Uniksa i Monaka. 

- Možda će ovo što kažem nekoga da iznenadi, ali tako se desilo. Tri dana pred meč dobio sam poziv od poznatog sudije iz Ukrajine, Borisa Rižika. Rekao mi je da Uniks igra finale i da su na klupi grčki trener Dimitris Priftis i pomoćnik. Njemu je prišao Koromilas i pokušao da dođe do dogovora sa mnom preko njega - rekao je Ambrozov, koji je zatim dodao i da je odmah odbio ovu ponudu.

Kako javlja dobro obavešteni italijanski košarkaški novinar Emilijano Karkija, Evroliga će započeti svoju istragu protiv ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova i njegovih tvrdnji, sa željom da što pre sazna šta se zapravo desilo 2021. godine.

Foto: Tanjug/AP

Očekuje se brzo rešenje problema od strane Evrolige

 Do tada, Evroliga je na svom sajtu izdala saopštenje.

- U susret nedavno objavljenoj vesti u brojnim evropskim medijima vezanim za navodni incident u kome je sudija podmićen pred drugi meč finala Evrokupa 2021. godine želeli bismo da objavimo sledeće:

Integritet Evrolige i njenih sudija zasniva se na moralnim i etičkim principima koji se izuzetno cene, a tu spadaju iskrenost, čast, poštenje i pouzdanost. Evroliga ima striktan protokol kojim prati dešavanja na svim utakmicama i garantuje da se igraju u duhu fer pleja pa samim tim ima nultu toleranciju prema mitu i korupciji. Evroliga pokreće zvaničnu istragu kako bi otkrila šta se desilo i koliko su tačne tvrdnje ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova. Kada se istraga bude završila, Evroliga će svoju odluku javno saopštiti i pokazati sve pronađene dokaze kao i sprovesti sve mere i sankcije protiv odgovornih učesnika - stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading