ODMAH POSLE ODLUKE EVROLIGE! Zvezda Meridianbet izdala hitno SAOPŠTENJE!

Autor:

Sport

29.06.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli će ponovo igrati u najelitnijem klupskom takmičenju.

ODMAH POSLE ODLUKE EVROLIGE! Zvezda Meridianbet izdala hitno SAOPŠTENJE!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Evroliga je na današnjem sastanku i zvanično donela odluku da će Srbija imati, kao i prošle sezone, dva predstavnika u najelitnijem klupskom takmičenju.

Uz šampiona AdmiralBet ABA lige, ekipu Partizana koji je kao prvak obezbedio direktan plasman, specijalnu pozivnicu je dobila i Crvena zvezda Meridianbet, pa je sa Malog Kalemegdana usledilo saopštenje koje prenosimo u celosti:

-  KK Crvena zvezda Meridianbet nastupaće u narednoj takmičarskoj sezoni 2023-2024 u Evroligi, potvrđeno je u četvrtak iz sedišta tog takmičenja. KK Crvena zvezda Meridianbet ovim putem zahvaljuje se na velikom poverenju Evroligi i deoničarima te organizacije koji u našem klubu vide pouzdanog partnera. Spisak učesnika Evrolige u takmičarskoj sezoni 2023-2024: Crvena zvezda Meridianbet, ALBA Berlin, Anadolu Efes Istanbul, AS Monaco, Baskonia Vitoria-Gasteiz, EA7 Emporio Armani Milan, FC Barcelona, FC Bayern Minhen, Fenerbahče Beko Istanbul, LDLC ASVEL Vilerban, Makabi Playtika Tel Aviv , Olimpiakos Pirej, Panatinaikos Athens, Partizan Mocart Bet Beograd, Real Madrid, Valensia Basket, Virtus Segafredo Bolonja, Žalgiris Kaunas. Klub se okreće narednim aktivnostima u prelaznom roku, ali i svim koracima koji su neophodni kako bi klub i prvi tim spremni dočekali početak nove sezone - saopštila je Zvezda Meridianbet.

Još pre nego što je doneta odluka, bilo je jasno da će učesnici Evrolige biti: Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi, Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern i Asvel kao licencirani klubovi, dok zagarantovano učešće imaju još: Monako, Alba i Partizan, kao šampion regionalnog takmičenja.

Foto: Starsport

 

Posle odustajanja španske Gran Kanarije, otvorene su nove opcije, a konačnu odluku su čekali Virtus, Crvena zvezda Meridianbet, Valensija i Turk Telekom. 

Evroliga se, takođe, oglasila saopštenjem:

- To znači da će drugu godinu zaredom biti klubova koji predstavljaju 10 različitih zemalja koji će se takmičiti u prvom evropskom košarkaškom takmičenju. Ovo je drugi put u sadašnjem formatu takmičenja da se svih 18 timova vraća u Evroligu u drugoj sezoni. Prethodni slučaj je bio u kampanji 2020-21 nakon pandemije skraćenog izdanja 2019-20. Skupština je takođe odobrila novu fazu takmičenja, plej-in - stoji u saopštenju najelitnijeg klupskog takmičenja. 

Novi ciklus Evrolige kreće u oktobru i trajaće do aprila 2024. godine. Inače, CSKA je jedan od licenciranih timova, ali i ove godine ne može da učestvuje zbog ratne situacije u Ukrajini. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Doca

29.06.2023 14:01

Gledajte pa ponovo dovedite balvane od igrača.