CEO SVET PRIČA O SRBIJI: Koja je tajna zemlje koja sa sedam miliona stanovnika ima dvojicu NAJBOLJIH na planeti? (VIDEO)

Autor:

Sport

13.06.2023

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić i Novak Đoković su potpuno zaludeli svetsku javnost.

CEO SVET PRIČA O SRBIJI: Koja je tajna zemlje koja sa sedam miliona stanovnika ima dvojicu NAJBOLJIH na planeti? (VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji čestitala je danas srpskom teniseru Novaku Đokoviću trijumf na Rolan Garosu, kao i košarkašu Denvera Nikoli Jokiću osvajanje šampionske titule u NBA ligi.

Na taj način se Ambasada ove zemlje pridružila u čestitkama vanserijskim sportistima iz Srbije, koji su u prethodna dva dana osvojili dva pehara.

- Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i uprkos tome što njeni stanovnici čine samo 0,1 odsto svetske populacije, dvojica njih su za samo dva dana uspeli da priušte retko viđeno zadovoljstvo ljudima širom planete. Najbolji košarkaš današnjice i najbolji teniser svih vremena su Srbiju učinili najpopularnijom sportskom zemljom na planeti - navodi se na zvaničnom Tviteru nalogu američke ambasade u Beogradu.

Čitav svet trenutno priča o Srbiji, koja iako ima svega sedam miliona stanovnika, trenutno ima dvojicu najboljih sportista na svetu - Novaka Đokovića i Nikolu Jokića.

O tome kako je to moguće pitaju se i brojni američki novinari, koji bi sigurno želeli da su Jokić i Đoković njihovi državljani.

Podsetimo, Đoković je u nedelju osvojio titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 7:6 (7:1), 6:3, 7:5, čime je naš as stigao do rekordne 23. grend slem titule, čime je na večnoj listi pretekao Rafalela Nadala, koji ima 22 trofeja sa najvećih turnira.

Sa druge strane, Denver je osvojio prvi put u istoriji šampionsku titulu u NBA ligi, pošto je jutros u petoj utakmici pobedio Majami rezultatom 94:89 i slavio u seriji sa 4:1. Naš košarkaš Nikola Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading