JOKIĆ I DENVER U NBA ANALIMA: Ovo niko pre NIJE URADIO!

Autor:

Sport

13.06.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednu stranicu istorije je srpski košarkaš ispisao sa svojim klubom.

JOKIĆ I DENVER U NBA ANALIMA: Ovo niko pre NIJE URADIO!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džamal Marej

Košarkaši Denver Nagetsa osvojili su prvu titulu u istoriji franšize, pošto su u velikom finalu NBA lige sa 4-1 pobedili Majami Hit.

Tim iz Kolorada je do šampionskog pehara došao trijumfom u petoj utakmici serije, koja se igrala u njihovoj Bol Areni.

Najzaslužniji za ovu titulu je svakako Nikola Jokić, koji je i nagrađen za svoje sjajne partije u finalu, pošto je on dobitnik MVP nagrade, čime je, makar delimično, ispravljena velika nepravda načinjena prema Srbinu, jer mu liga nije dala i MVP nagradu regularnog dela sezone.

Ovom titulom su srpski centar  i Denver ispisali stranice NBA istorije na još jedan način. Naime, Denver Nagetsi su prva franšiza sa Zapada, još od 1979. godine, koja je osvojila šampionski prsten, a da ne dolazi iz Teksasa i Kalifornije.

Te 1979. godine su šampioni postali Sijetl Supersoniksi, koji danas ni ne postoje, a nakon toga su šampioni lige, sa Zapadne konferencije, bili samo Los Anđeles Lejkersi, Hjuston Roketsi, San Antonio Sparsi, Dalas Maveriksi i Golden stejt Voriorsi.

Jasno je da su Jokić i Denver na putu do ove titule srušili veliki broj rekorda, ali svakako o njenoj veličini najviše govori ovaj podatak - uradili su nešto što nije nijedna druga ekipa posle 44 godine. Stvarno podatak za divljenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading