VELIKA JOKIĆEVA KONFERENCIJA: Pričao o Novaku, kako je biti Srbin, pa najemotivnije govorio o porodici!

Autor:

Sport

13.06.2023

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola otvorio dušu pred novinarima.

VELIKA JOKIĆEVA KONFERENCIJA: Pričao o Novaku, kako je biti Srbin, pa najemotivnije govorio o porodici!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa osvojili su prvu titulu u istoriji franšize, pošto su u velikom finalu NBA lige sa 4-1 pobedili Majami Hit.

Tim iz Kolorada je do šampionskog pehara došao trijumfom u petoj utakmici serije, koja se igrala u njihovoj Bol Areni.

Naravno, najzaslužniji za osvajanje titule bio je Nikola Jokić, koji je posle meča održao zanimljivu konferenciju za medije.

Na početku se prisetio samog starta sezone.

Pitao sam trenera da me pusti malo više, da imam više slobodnih dana da bih se bolje spremio za novu sezonu. Osetio sam neku drugačiju energiju na početku sezone, ja nisam optimista, ali to mi je dalo motivaciju da možemo da uradimo nešto veliko ove sezone - započeo je Džoker obraćanje medijima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Potom su ga novinari pitali o uticaju Evropljana u NBA.

Da, imamo uticaj, ali naravno da su Amerikanci većina lige i treba da budu, jer SAD je osvojio ne znam koliko zlatnih medalja, ali ima mnogo evropskih igrača koji doprinose za osvajanje titule.

Denver je strpljivo gradio šampionski tim.

Ja sam tu od kad sam imao 20 godina, Marej je imao 20. Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, Džamal je bio povređen, ali to je proces koji moraš da osetiš, nema prečica, ovo je putovanje i srećan sam da sam deo putovanja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić sa ćerkom Ognjenom prima nagradu za MVP finala

Odgovorio je onda i na pitanje kako se oseća kao šampion najjače lige na svetu.

Moram da odem kući. Uspeli smo u našem poslu, osvojili smo, neverovatan je osećaj, ali nije sve na svetu. Želeli smo, ali to nije najvažnija stvar, ima mnogo drugih stvari koje volim da radim, ali to je normalno. Ne vole svi svoj posao, ili lažu. Ali dobar je osećaj kada uradite nešto u šta nije niko verovao, osim nas, to je specijalno - rekao je Nikola, pa nastavio o porodici:

Nije samo ćerka, već i žena, braća, nekada smo svi živeli zajedno, oni su ljudi koji mi mnogo znači, bez njih ne bih bio ovakva osoba.

Novak Đoković je pre dan i po osvojio Rolan Garos, a Nikola Jokić sada NBA titulu. Novinare je zanimalo kako je biti Srbin ovih dana.

Sport je nešto što je u Srbiji posebno. Imamo Novaka, koji je verovatno najbolji ikada, Novak je za nas najbolji ikada, sada imamo NBA šampiona, veoma je dobar osećaj biti Srbin sada - poručio je Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading