KATAI ZAPALIO SVEĆU ZA DECU IZ RIBNIKARA: Zvezda nije zaboravila ubijene u masakru Koste Kecmanovića

Autor:

Sport

03.05.2024

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli i Partizan igraju sutra turnir u čast ubijenih u masakru u Malom Orašju i Duboni.

KATAI ZAPALIO SVEĆU ZA DECU IZ RIBNIKARA: Zvezda nije zaboravila ubijene u masakru Koste Kecmanovića

Foto: instagram.com/crvenazvezdafk

Crvena zvezda i Partizan nisu zaboravili mlade živote ugašene u da masakra koji su na današnji dan, 3. maj, kao i sutrašnji 4. maj, potresli Srbiju. Pre tačno godinu dana Kosta Kecmanović je u krvavom piru ubio nedužne drugove iz OŠ "Vladislav Ribnikar" i čuvara Dragana Vlahoviča. Tada su Živote izgubili Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Od njih se danas tokom celog dana u Beogradu opraštaju roditelji, rođani, prijatelji, drugovi, ali i svi ljudi jer nema tog čoveka, sem ubice, kojeg nije dotakla ova tragedija. Među onima koji su došli da odaju poštu stradalima bili su i fudbaleri i predstavnici fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Anđeli, nikada vas nećemo zaboraviti - poručili su crveno-beli na svojim nalozima na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj Aleksandar Katai pali sveću ispred OŠ Vladislav Ribnikar.

 

 

Podsetimo, sutra će se i Malo Orašje i Dubona oprostiti još jednom od svojih sugrađana čiji su mladi životi prerano ugašeni 4. maja 2023. godine. U masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja. Uroš Blažić je je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25).

Njima u čast, u spomen svih žrtava prošlogodišnjeg masakra, održaće se fudbalski turnir sa početkom u 12 časova na terenu Ravni Gaj u Malon Orašju. U čast svih nastradalih, dva najveća fudbalska kluba u Srbiji Crvena zvezda i Partizan, učestvovaće u obeležavanju godišnjice tragičnog događaja tako što će omladinske selekcije odigrati prijateljsku utakmicu jer ljudskost treba da bude pre svega i naš viši cilj, u poruku "IGRAMO ZA VAS! POSTOJIMO ZBOG VAS!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading