"U JEDNOJ SMENI JE BIO NAJBOLJI, PREŠAO JE U DRUGU DA SE TAKMIČI"! Bivša razredna o ubici iz "Ribnikara" Kosti Kecmanoviću: "PONAŠAO SE U STILU, ILI NAJBOLJI ILI ME NEĆE BITI"!

Autor:

Hronika

02.05.2024

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio je odličan učenik, imao je sve petice, išao je na takmičenja, kulturan i nije imao probleme sa drugom decom. Međutim, ono što sam ptimetila je da je bio dominantan, kada je razgovarao s nastavnikom, recimo, postavljao se kao da je on iznad svih, a mi neka sredina, govorila je bivša razredna o ubici Kecmanoviću.

"U JEDNOJ SMENI JE BIO NAJBOLJI, PREŠAO JE U DRUGU DA SE TAKMIČI"! Bivša razredna o ubici iz "Ribnikara" Kosti Kecmanoviću: "PONAŠAO SE U STILU, ILI NAJBOLJI ILI ME NEĆE BITI"!

Foto: Google maps, Facebook, Privatna arhiva

Sutra se navršava godišnjica od jezivog masovnog ubistva u O.Š. "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je učenik ove škole Kosta Kecmanović ubio čovara škole Dragana Vlahovića i još devetoro dvojih drugara. 

Dečak ubica je krivično neodgovoran i za svoj zločin neće odgovarati, ali je u proteklih godinu dana protiv njegovih roditelja pokrenuto ukupno šest sudskih postupaka - jedan krivični i pet parničkih postupaka. Roditelji ovog dečaka su optuženi, otac jer je omogućio svom maloletnom detetu pristup njegovom oružju i učio ga da istim rukuje, a majka jer je neovlašćeno držala municiju.

Tokom prethodnih godinu dana na što na sudu što van njega, tražili su se mogući motivi zločina, a o jednom od mogućih pričala je nastavnica srpskog jezika i nekadašnja razredna Koste Kecmanovića, pre nego što je promenio smenu i prešao u VII2.

- Bio je odličan učenik, imao je sve petice, išao je na takmičenja, kulturan i nije imao probleme sa drugom decom. Međutim, ono što sam ptimetila je da je bio dominantan, kada je razgovarao s nastavnikom, recimo, postavljao se kao da je on iznad svih, a mi neka sredina - izjavila je pred sudom nastavnica Nada Radonjić Bulatović  i potvrdila da je majka dečaka ubice pred kraj šestog razreda tražila da on bude prebačen u drugu smenu.

- Ne znam da li bi iko ranije mogao da pomisli da jedno dete može da učini tako nešto. Moje lično mišljenje je da je razlog što je želeo da pređe u drugu smenu to što je u ovoj bio najbolji učenik, i što je želeo da se u drugoj smeni takmiči sa decom - iznela je svoja zapažanja bivša razredna i zaključila:

- Ja mislim da je on takvo dete, sklono takmičenju, ili je najbolji ili ga neće biti.

Na suđenju je govorila i Dragana Tomić, koja je bila razredni starešina odeljenja VII/2, u koje je dečak ubica prešeo u sedmom razredu. Ona je ispričala da je bio povučen i da se nije isticao.

- Kada ga pitam sve je znao, ali nije bio najbolji u ovom odeljenju, bio je nadmašen u više sfera. To je bilo fenomenalno odeljenje. Klinci su bili fantastični. Bilo je i boljih od njega, u različitim oblastima - ispričala je razredna.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lola

03.05.2024 07:53

Kako je moguce da najbolji kad promeni odeljenje pocne da dobija jedinice?? Ko mu je i po cijoj naredbi poklanjao ocene? Kojim professorima je pretio otac, kojom majka, a kojim direktorka?? Zasto cute? Boje se zbog kazne za falsifikovanje?

Odgovori 74 7