DOBIO ŠEST KRIVIČNIH PRIJAVA: Oduzet automobil vozaču bez vozačke dozvole

Autor:

Hronika

16.05.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduzimanje automobila ovom mladiću sprovedeno je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

DOBIO ŠEST KRIVIČNIH PRIJAVA: Oduzet automobil vozaču bez vozačke dozvole

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Saobraćajna policija

Dvadesetšestogodišnjem muškarcu oduzet  je automobil zbog vožnje bez vozačke dozvole. Ovo nije prvi put da se ovaj mladić nađe u sličnoj situaciji, budući da je saobraćajna policija već podnela šest prekršajnih prijava protiv njega u prethodne dve godine. On je pravosnažno osuđen četiri puta zbog upravljanja vozilom bez dozvole, a u dva slučaja je to činio pod uticajem alkohola.

Novi zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima

Oduzimanje automobila ovom mladiću sprovedeno je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Prema ovoj meri, vozilo se privremeno oduzima od počinioca koji je u prethodne dve godine pravosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja. 

Protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava, što će rezultirati sprovođenjem postupka pred nadležnim Prekršajnim sudom.

Privremeno oduzimanje vozila: Za teže prekršaje poput vožnje pod dejstvom alkohola (više od 1,2 promila), odbijanje alkotestiranja, i ekstremna prekoračenja brzine, predviđeno je oduzimanje vozila do okončanja sudskog postupka.

Cilj ovih promena je da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i poveća ukupna sigurnost na putevima u Srbiji. Važno je napomenuti da će se oduzimanje vozila i druge strože mere sprovoditi odmah, dok će testiranje autonomnih vozila biti postepeno uvodeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading