NIKO NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA VIDI: Naučnici zaronili u najdublje delove okeana, a kad su postavili kamere pred njima se pojavio ON (VIDEO)

Autor:

Svet

04.05.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihov rad iznenada poremetilo ogromno morsko stvorenje koje se pomera u vidiku njihove kamere.

NIKO NIJE MOGAO DA VERUJE ŠTA VIDI: Naučnici zaronili u najdublje delove okeana, a kad su postavili kamere pred njima se pojavio ON (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Podmornica

Grupa naučnika 2006. godine zaronila je preko 900 metara u najdublje delove okeana kako bi istražili gasovod, ali dočekalo ih je nešto neočekivano.

Na video snimku istraživanja koji je podeljen na mreži, na kojem se vidi kako naučnici rone da bi pregledali gasovod u vlasništvu Heliks Energi Solutions.

Njihov rad iznenada poremeti ogromno morsko stvorenje koje se pomera u vidiku njihove kamere.

Naučnike je dočekao kit Ulješura koji im se pridružio na dubini od 914 metara, a stvorenje je viđeno kako klizi pored i kako ide dublje u vodu.

Kitovi ulješure mogu dostići dužinu od 18 metara i težiti čak 56 tona– otprilike koliko i potpuno napunjen avion Boeing 737 – tako da nije ni čudo što blokira sve ostalo u vidokrugu.

Snimak kita je deljen na Jutjubu i deljen je na Iksu , a neki ističu kako je neverovatno da se životinja može naći tako duboko u okeanu.

Jedna osoba je napisala: „Neverovatno kako biološko stvorenje sa kostima i organima može da izdrži intenzivan pritisak tako duboko. Moramo da napravimo mašine od veoma debelog metala da bismo došli do te dubine, a čak i tada se ponekad zgnječe kao limene konzerve.

„Takođe činjenica da kitovi ne mogu da dišu pod vodom, on samo krstari po dnu duboko 900 metara.“

Treća osoba je napisala: „Naterajte nas da shvatimo da još uvek nemamo pojma o tome šta je tamo dole, kao što je od nekoliko stvorenja koja smo ranije videli na određenim dubokim morskim video zapisima, siguran sam da dole ima mnogo više.

Ovo nije prvi put da se kitovi i ronioci u dubokom moru susreću licem u lice u blizini naftne platforme, jer izgleda da kitovi tu i tamo vole da iskaču.

U Meksiku može biti čak 3.000 ugroženih kitova ulješura pronađenih u severnom zalivu.

Ove životinje se najčešće nalaze u vodama dubljim od 900 metara, uključujući područje oko bušotine Deepvater Horizont u blizini Meksika, ali na kraju mogu biti uznemirene bukom i aktivnostima kao što su bušenje ili izgradnja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading