GROBARI U DELIRIJUMU: Evroliga RAZGALILA crno-bele - Partizan postaje ŠAMPION Evrope?

Autor:

Sport

02.05.2023

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve je zaslužan jedan čovek.

GROBARI U DELIRIJUMU: Evroliga RAZGALILA crno-bele - Partizan postaje ŠAMPION Evrope?

Foto: Starsport

Željko Obradović i Kevin Panter

Košarkaši Partizana dočekuju večeras, od 20 časova i 30 minuta, ekipu Real Madrida, u trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Posle prva dva duela u prestonici Španije, crno-beli su stigli do velike prednosti od 2:0, pa će im jedna pobeda u bilo kom od naredna tri potencijalna meča biti dovoljna za prolaz na završni turnir Evrolige.

Iako je Partizan u Španiju otišao sa ciljem da se vrati sa jednim brejkom, ekipa Željka Obradovića je napravila nestvaran podvih, i savladala aktuelnog vicešampiona Evrope oba puta. Time su stigli do rezultata koji je viđen samo jednom u istoriji.

Naime, samo se u sezoni 2016/17 desilo da jedna ekipa upiše obe pobede na startu plej-ofa u gostima, a u pitanju je bila ekipa Fenerbahčea, koju je sa klupe predvodio upravo Željko Obradović.

Tada je turski tim u dve utakmice bio bolji od Panatinaikosa u Atini, a zatim su rutinskim trijumfom na svom terenu sebi obezbedili mesto na fajnal-for turniru, koji je održan u Istanbulu.

Ishod je poznat. Fenerbahče je u polufinalu bio bolji od Real Madrida, a potom je u finalu savladao i Olimpijakos, čime je stigao do svoje prve, i do danas jedine, titule u elitnom takmičenju.

Jasno je da je Evrolige aludirala na uspeh Željka Obradovića i da je on spona između ova dva uspeha. Postavlja se samo pitanje, može li Partizan stopama Fenera od pre šest sezona?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading