SUDIJE POGURALE PARTIZAN KA POBEDI? Španci BESNE zbog jedne odluke: Pravila su JASNA!

Autor:

Sport

26.04.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se desilo u samom finišu utakmice.

SUDIJE POGURALE PARTIZAN KA POBEDI? Španci BESNE zbog jedne odluke: Pravila su JASNA!

Foto: Starsport

Košarkaši Reala, Hezonja, Fernandez, Musa i Rodrigez

Košarkaši Partizana odigrali su fenomenalan meč protiv Reala u Madridu i već na startu plej-of serije Evrolige stigli su do brejka.

Četa Željka Obradovića slavila je sa 89:87, a trojku za pobedu postigao je Kevin Panter, inače i najbolji pojedinac utakmice sa 26 poena, šest asistencija i tri skoka.

Ovo je velika pobeda crno-belih koji sada imaju realne šanse za plasman na fajnal-for, a Španci nisu mogli da se pomire sa porazom, pa su se zapitali da li su sudije pogurale Partizan ka trijumfu.

Španski novinar David Kamps sa portala "Ondasero" imao je primedbe na odluku sudija da se Džananu Musi dosudi faul u napadu na 34 sekunde do kraja pri rezultatu 84:84.

 

 

Musa se podigao i šutnuo trojku preko Pantera, promašio je, ali je i nogom zakačio kapitena Partizana koji je dobio dva slobodna bacanja.

Lična greška je dosuđena Musi jer je ispružio nogu dok je šutirao. Da li je dobro dosuđena? - postavio je pitanje Kamps, a ubrzo je dobio i odgovor.

Sa pravilnikom u rukama, bojim se da je ovo faul u napadu. Panter takođe izlazi iz cilindra, ali Musin pokret je manje prirodan i više inicira kontakt, ali to je samo moja interpretacija - glasio je jedan od komentara, a kada pogledamo pravila, ona su zaista više nego jasna.

Princip cilindra: Napadač ne sme da pruži svoje noge ili ruke van cilindra i da tako izazove nedozvoljen kontakt sa defanzivcem kako bi dobio dodatni prostor - stoji u pravilniku čime se potvrđuje da je Džanan Musa zaista napravio faul u napadu.

Real i Partizan će drugu utakmicu plej-of serije odigrati u četvrtak od 20.45, takođe u Madridu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
MilanChe

26.04.2023 12:49

Sve i da je tako kako objašnjavate, neobjašnjivo je izvođenje dva bacanja za Partizan posle ovog faula. Lopta je bila u posedu igrača Reala.