SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA: UEFA kaznila Barselonu zbog ovog!

Autor:

Sport

18.04.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kataloncima baš ne ide ove sezone.

SKANDAL U LIGI ŠAMPIONA: UEFA kaznila Barselonu zbog ovog!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone ispali su od Pari Sen Žermena pošto su na svom Monžuiku izgubili rezultatom 4:1. Katalonci su se oprostili od svih trofeja ove sezone, a sasvim je izvesno da će Ćavi Ernandez napustiti klupu Blagurane. Međutim, nema kraja malerima za španskog giganta, pošto su doživeli još jedan veliki peh.

Naime, Evropska fudbalska unija (UEFA) nedavno je donela odluku da kazni Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a. Pored toga, španski klub je kažnjen i zbog paljenja baklji i nanošenja štete na stadionu od strane njegovih navijača. Ukupan iznos kazne iznosi 32.000 evra.

Rasistički incidenti na stadionu Park prinčeva u Parizu, gde su navijači Barselone izazvali nerede i paljenje baklji, predstavljaju ozbiljan prekršaj koji je zaslužio oštru reakciju UEFA-e. Ovakvi događaji ne samo da bacaju senku na samu utakmicu, već imaju i štetan uticaj na ugled kluba i fudbala uopšte.

Posle meča u Parizu, PSŽ je izrazio nezadovoljstvo zbog ponašanja navijača Barselone, te je UEFA naložila španskom klubu da uspostavi kontakt sa PSŽ-om radi izmirenja štete koju su pristalice Barselone prouzrokovale na stadionu. Ova situacija jasno pokazuje ozbiljnost problema i potrebu za preduzimanjem konkretnih koraka kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Ova situacija predstavlja ozbiljan podsetnik da rasizam i neredi na sportskim događajima imaju ozbiljne posledice po klubove i fudbal u celini. UEFA je jasno stavila do znanja da će takvo ponašanje biti najoštrije kažnjavano, te da je neophodno preduzeti konkretne korake kako bi se očuvala sportska fer plej atmosfera na stadionima širom Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading