PREMINUO SVETSKI ŠAMPION U FUDBALU: Nemačka oplakuje svog idola

Autor:

Sport

16.04.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otišao fudbaler koji je bio među zaslužnijima za osvajanje Mundijala 1974. godine.

PREMINUO SVETSKI ŠAMPION U FUDBALU: Nemačka oplakuje svog idola

Foto: printscreen

Nemačka fudbalska zajednica je u dubokoj žalosti zbog gubitka legendarne fudbalske ikone, Bernda Holcenbajna, svetskog šampiona iz 1974. godine. Holcenbajn je preminuo u 78. godini nakon duge borbe sa bolešću, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u istoriji nemačkog fudbala.

Najbolji strelac Ajntrahta Holcenbajn je ostvario impresivnih 160 golova u 420 utakmica Bundeslige, ostavljajući neizbrisiv pečat na terenu i u srcima navijača. Njegova smrt predstavlja veliki gubitak za nemački fudbal, ali i za klub koji je bio njegov dom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bio legenda Ajntrahta: Bernd Holcenbajn

Holcenbajn je bio ključni igrač u finalu Svetskog prvenstva 1974. protiv Holandije, gde je izborio odlučujući penal za Nemačku, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Njegova uloga u trijumfu Nemačke na tom turniru je nešto što će zauvek biti upamćeno.


Smrt Holcenbajna teško je pogodila njegov bivši klub, Ajntraht Frankfurt, ali i sve ljubitelje fudbala širom sveta. Holcenbajn nije bio samo igrač, već i graditelj tima, ostavljajući neizbrisiv pečat na istoriju kluba i nemačkog fudbala uopšte.

Jedan od nezaboravnih trenutaka u karijeri Berna Holcenbajna bio je gol udarcem glavom protiv Bukurešta u Kupu UEFA 1979. godine. Taj trenutak ga je vinuo u legendu, ostavljajući dubok trag u istoriji fudbala i upisavši se u sećanja navijača širom sveta.

Nemački fudbal i ljubitelji fudbala širom sveta opraštaju se od legendarne ikone, a sećanja na Holcenbajna će zauvek živeti kroz njegove velike uspehe i nezaboravne trenutke na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading