POSLEDNJI RAPORT DULJAJA PRED DERBI: Trener Partizana saopštio najlepše vesti!

Autor:

Sport

09.03.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pesma za uši grobara.

POSLEDNJI RAPORT DULJAJA PRED DERBI: Trener Partizana saopštio najlepše vesti!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana gostovaće od 17 časova Crvenoj zvezdi u 172. večitom derbiju, a trener Igor Duljaj saopštio je nikad lepše vesti u poslednjem raportu nešto više do sat vremena pred prvi sudijski zvižduk.

- Na putu do stadiona nisam razmišljao ni o čemu posebnom. Samo da dođemo do stadiona. Kada počne utakmica radi više glava, za sada sam opušten. Ova utakmica ne odlučuje prvenstvo, još je puno mečeva pred nama. I oni i mi smo tu da pokažemo takmičarsku utakmicu, da navijači odu zadovoljni  - rekao je Duljaj pa otkrio deo sastava:

- Sveta Marković je odradio poslednji trening. Izdržao je. Mislim da će moći da odradi svih 90 minuta. Kao i Saldanja. Njih dvojica biće u startnih 11. Trudićemo se da bude ofanzivni. 

Podsetimo, nikad veće interesovanje vlada za okršaj najtrofejnijih srpskih klubova, pa će tribine nekadašnje Marakane sigurno biti ispunjene gotovo do poslednjeg mesta. Razlog tome je i što današnji okršaj odavno nije imao veću draž, jer najveće rivale deli samo bod, a crno-beli na stadion "Rajko Mitić" dolaze kao lideri prvenstva. Parni valjak" je trenutno na 59 bodova, dok crveno-beli imaju 58 i nalaze se na drugoj poziciji superligaške tabele.

- Derbi kao derbi, utakmica koja je najznačajnija za naš fudbal. Dobro je da će biti pun stadion, lepo navijanje, očekujemo dobru utakmicu mada se često dešava da na derbijima ne bude kvalitetna igra. Nadam se da ćemo ovaj put uspeti da obe ekipe pokažu najbolje što mogu. Spremali smo se na najbolji mogući način, ali ništa drugačije nego za ostale utakmice. Mnogo je teže pripremati ostale utakmice nego derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači, utakmica nosi tri poena i ništa više, ali ima i onaj detalj, prestiž. Očekuje nas zanimljiv meč, znate da smo i u prethodnoj sa TSC-om imati kadrovskih problema. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem ništa još, čekam današnji trening i da vidim u kakvoj situaciji ćemo biti sutra i koga ćemo imati na raspolaganju - rekao je Vladan Milojević, trener Zvezde u najavi meča.

Prethodni 171. Večiti derbi pripao je Partizanu rezultatom 2:1, a golove su postigli Bibras Natho iz penala i Mateus Saldanja za tim iz Humske, dok je čast Zvezde spasio Šerif Endiaje, kome je to bio prvenac u crveno-belom dresu.

- Nisam gledao prvi derbi, samo golove. Sasvim dve različite utakmice će biti. Komšije su prihvatile medijsku ćutnju, dosta su pažljivi nego što je to bio slučaj prošli put kada su davali jake izjave koje su motivisale moje igrače. Priča je sada drugačija, Zvezda izgleda drugačije, okolnosti su iste, a dugo niz godina Partizan nije osetio slast pobede. Nisam se bavio tom analizom. Nisam obećavao nikakve titule, već logično razmišljao da nam je potrebna evropska karta, tako sam usmerio ekipu. Karta nam je nadohvat ruke - istakao je Igor Duljaj, šef Partizanove struke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading