PARTIZAN S DESETORICOM ODOLEO NA MARAKANI! Zvezda se ISPROMAŠIVALA kao NIKAD! Bukari TRAGIČAR 172. Derbija! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.03.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su protiv Partizana u 172. Večitom derbiju na Marakani rezultatom 2:2 (1:1), u 24. kolu Superlige Srbije

PARTIZAN S DESETORICOM ODOLEO NA MARAKANI! Zvezda se ISPROMAŠIVALA kao NIKAD! Bukari TRAGIČAR 172. Derbija! (VIDEO)

Foto: Starsport

Ne pamti se duel večitih rivala u kome je jedna ekipa promašila toliko prilika, kao što su to učinili izabranici Vladana Milojevića na stadionu “Rajko Mitić”. Samo do poluvremena, Zvezda je mogla da vodi, u najmanju ruku, sa dva-tri gola razlike, a što nije najveći uzrok je – neefikasnost u završnici!

To je i uticalo da pobednika u današnjem okršaju ne bude, iako je posle dugo, dugo vremena, duel najboljih srpskih klubova u punom smislu te reči, opravdao epitet Večitog derbija!

Na kraju 2:2, koji su po meri tima Igora Duljaja, jer je zadržao lidersku poziciju i posle 24. kola Superlige Srbije, s bodom više od Crvene zvezde.

Crvena zvezda – Partizan 2:2 (1:1)

Strelci: Spajić 44, Endiaje 67. - Saldanja 45+1, Kalulu 50.

Stadion: Marakana (Beograd); Sudija: Pavle Ilić (Kragujevac). Žuti karton: Kanga, Hvang (Crvena zvezda) - Kalulu, Saldanja, Severina (Partizan).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović (30. Điga), Rodić - Stamenić (56. Mimović), Kanga (56. Olajinka), Hvang - Ivanić (76. Katai), Bukari, Endiaje.

PARTIZAN (4-3-3): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid (52. Kastiljo), Natho (63. Severina) – Kalulu (82. Filipović), Goh, Saldanja (63. Baždar).

 

Standings provided by Sofascore

 

Ređale su se šanse za domaće igrače, već od prvog sudijskog zvižduka Kragujevčanina Ilića. Seriju promašaja otvorio je Endiaje posle 120 sekundi, da bi ubrzo potom i Stamenić promašio već viđen pogodak na isteku šestog minuta.

Nakratko se trgao Partizan i zapretio preko Markovića, čiji je šut Glazer odbranio, a onda je nastavljen niz neiskorišćenih “zicera”! Bukari nije bio precizan sa tri metra, pa pogođena stativa Ivanića u finišu prvog dela. Gol je visio u vazduhu!

Republika

Foto: Starsport

Ksander Severina i Šerif Endiaje

Postigao ga je Endiaje u 41. minutu, ali je mahač Stojković poništio njegovu majstoriju glavom, pa su ostali uzdasi delija na Marakani.

Što nije Šerifu uspelo, ispravio je kapiten Uroš Spajić 120 sekundi kasnije, koji je preuzeo traku od povređenog Aleksandra Dragovića. Duel sa Saldanjom koštao je austrijskog reprezentativca izlaska iz igre, zbog bolova u ramenu. Izgledalo je da će Zvezda teško nastaviti bez njega, ali je “Dragov” zamenik “raspalio” navijače Crvene zvezde. U 43. je Spajić silovitim šutem “pocepao” mrežu Jovanovića i izazvao erupciju oduševljenja među navijačima domaće ekipe!

Radost delija trajala je samo nekoliko trenutaka, pošto je u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, Mateus Saldanja nastavio golgeterski niz u Večitim derbijima i šutem sa 17 metara naterao Omrija Glazera da vadi loptu iz mreže, za nerešen rezultat posle uvodnog perioda – 1:1.

U nastavku je Partizan krenuo konkretnije, što mu se isplatilo već u 50. minutu, kada je akciju započeo Goh, lopta je došla Zahidu koji je sjajno uposlio Alda Kalulua, a ovaj “prvencem” u Večitom derbiju doneo potpuni preokret timu iz Humske – 1:2.

Ni to nije “probudilo” Zvezdine strelce, jer se potom Bukari treći put obrukao u ovom meču, ne iskoristivši novi zicer, kojim bi vratio svoju ekipu u egal poziciju.

Ipak, poput Partizanovog Brazilca i Šerifu se “osladilo” da daje golove u derbijima, pa je u 67. Minute iskoristio centaršut Hvanga i preciznim šutem glavom naterao Jovanovića da po drugi put vadi loptu iz mreže, s tim što je u ovom slučaju Endiajeov gol bio regularan, za razliku od onog iz prvog poluvremena - 2:2.

Crno-belima je, osim što su drugi put kapitulirali, posao otežao Ksander Severina, koji je u kratkom period dobio dve javne opomene i zaradio isključenje. Moglo je to da se osveti Partizanu samo četiri minuta posle izlaska Holanđanina, međutim, udarac Bukarija zaustavila je prečka, dok je šut Đige odbranio Jovanović.

Ubrzo potom još jednom se tresla prečka Partizanovog gola, posle udarca rezerviste Mimovića, koji poput iskusnijeg krilnog fudbalera crveno-belih nije imao sreće.

Ostali su uzdasi delija i žal za pobedom, koju je Zvezda zaslužila u 172. Večitom derbiju.

Partizan je ovim remijem ostao na liderskoj poziciji sa 60 bodova, crveno-beli su na 59 poena, ali i lošijim međusobnim skorom od večitog rivala, ukoliko oba tima na kraju ligaškog dela budu imala isti bodovni saldo.

Kako je meč tekao, pročitajte u nastavku teksta:

TOK UTAKMICE

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice, 172. Večiti derbi je završen nerešeno: Crvena zvezda - Partizan 2:2!

95. minut - Napada domaćin svim silama, Partizan se uspešno brani.

92. minut - Korner za Zvezdu, Stojković je intervenisao ispred Jovanovića.

90. minut - Igraće se još osam minuta sudijske nadoknade vremena!

90. minut - Bukari nije iskoristio novi zicer, potom centrira Katai, a Endiaje je pogodio "živi zid" pred golom Jovanovića.

89. minut - Hvang oštro centrira na peterac ka Kataiju, ali odbrana Partizana interveniše.

86. minut - PREČKA! Dal je ovo moguće?! Šut Mimovića, pa Kataija, odbitak je zahvatio ponovo Mimović i uzdrmao prečku, da bi Endiaje napravio faul u napadu! Šta je sve Zvezda promašila u ovom napadu!

82. minut - Promašaj Đige! Dobro je šutirao štoper Zvezde, ali je odbranio Jovanović, Điga je opet naleteo na odbitak i prebacio gol! Novi zicer za domaće! Filipović menja Kalulua kod Partizana!

78. minut - PREČKA! Osman Bukari pogađa gornju konstrukciju Jovanovićevog gola, posle udarca glavom! Ne da se reprezentativcu Gane da postigne pogodak u ovom derbiju.

76. munut - Menja Milojević, Katai je ušao umesto Ivanića.

Republika

Foto: Starsport

 

74. minut - CRVENI KARTON! Ksander Severina u kratkom roku dobija drugi žuti karton posle faula nad Endiajeom i mora na tuširanje! Partizan nastavlja s desetoricom!

71. minut - Sada žuti i za Hvanga koji je klizanjem faulirao Kalulua s leđa. Bunili su se igrači Partizana, tražeći isključenje za Korejca, ali sudija Ilić nije podlegao pritisku i ostala je javna opoomena.

69. minut - Žuti karton za Ksandera Severinu posle starta nad Olajinkom.

67. minut - GOOOOOOOOL!!! Šerif Endiaje pogađa posle centaršuta Hvanga, udarcem glavom je zatresao mrežu Jovanovića za 2:2, opet idemo ispočetka.

63. minut - Duljaj pravi dvostruku izmenu. Završen je meč za Saldanju, koji rovit napušta teren, izlazi i Natho. Ulaze Samed Baždar i Ksander Severina, ovim redosledom.

61. minut - Žuti karton i za Saldanju, strelca izjednačujućeg gola za Partizan.

Foto: Starsport

 

60. minut - Partizan je imao korner, Glazer je rutinski pokupio centaršut.

56. minut - Dvostruka promena u Zvezdi, Ognjen Mimović menja Stamenića kao bonus, dok umesto Gelora Kange ulazi Piter Olajinka.

54. minut - Bukari ponovo ne koristi "zicer" pred golom Jovanovića! Nova klosalna šansa za Zvezdu!

53. minut - Gelor Kanga je dobio prvi žuti karton u timu Zvezde!

52. minut - Zahid posle asistencije kod drugog gola izlazi, menja ga Ekvadorac Denil Kastiljo.

50. minut - GOOOOOOOOL!!! Partizan vodi golom Alda Kalulua - 1:2! Sjajan potez izveo je Goh, potom je usledio pas Zahida za Kalulua, koji je gurnuo loptu pored Glazera u mrežu! Vode crno-beli 2:1.

47. minut - Kakva šansa za Partizan! Goh je prevario Đigu, proturio potom loptu do Natha koji je imao mnogo prostora, šutirao je, ali se Spajić uklizavanjem istakao i sprečio već viđen pogodak!

Zvezda preti preko Bukarija, koji je međutim dobio prebrz pas i nije stigao do lopte.

46. minut - Ivanić je pokušao da se izbori za centaršut, uputio je loptu, međutim, preslabo za Jovanovića.

Počelo je drugo poluvreme!

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme rezultatom 1:1.

45+2. minut - GOOOL!!!! Saldanja je izjednačio ekspresno posle centaršuta Goha! Glazer je krenuo na loptu, ali je Brazilac rutinski stigao do 16. gola u sezoni Superlige - 1:1.

45. minut - Još tri minuta nadoknade vremena u prvom poluvremenu!

43. minut - GOOOOOOOOOL!!!! Vodi Zvezda golom Uroša Spajića - 1:0!!! Konačno su crno-beli krunisali ogromnu inicijativu i stigli do zasluženog vođstva. Posle karambola u šesnaestercu, štoper crveno-belih je "pocepao" mrežu silovitim udarcem sa nekoliko metara!!!!

41. minut - PONIŠTEN GOL ENDIAJEA! Centrirao je Ivanić, Šerif zahvatio loptu glavom i zatresao mrežu Jovanovića, ali je kao i na početku meča to učinio iz ofsajda i Uroš Stojković je podigao zastavicu visoko!

40. minut - Sam finiš prvog poluvremena, centaršut Mijailovića, ali se Stojković malo spetljao i na kraju dobro snašao, otklonivši opasnost.

38. minut - Mirko Ivanić pogađa stativu! Sreća je ovog puta bila na strani Partizana, posle šuta iskosa ofanzivca crveno-belih! Nova ozviljna prilika!

37. minut - Bukari je poslao povratnu loptu ka Srđanu Mijailoviću, usledio je silovit šut Zvezdinog veziste, ali je Jovanović opet bio priseban.

36. minut - Korner za crno-bele izveo je Natho, Glazer je izboksovao loptu.

33. minut - Nastavlja Zvezda da napada, Ivanić je pokušao da centrira u šesnaestercu, ali je Kalulu izbio u korner, posle kojeg se Partizan odbranio. Potom udarac Bukarija pravo u Jovanovića, koji je bio na mukama.

30. minut - Ne može Dragović da nastavi meč, na teren će Naser Điga, a Uroš Spajić preuzima kapitensku traku. Veliki peh za Vladana Milojevića i Zvezdu.

27. minut - Kapiten Zvezde Aleksandar Dragović se drži za rame, pošto je Saldanja pao na njega! Nezgodna situacija, austrijski reprezentativac je završio na travi. Ovo bi mogao da bude problem za Milojevića, jer je njegovo učešće u derbiju ionako prethodnih dana bilo pod znakom pitanja.

Foto: Starsport

 

25. minut - Goh je komplikovao i izgubio loptu, mogao je da uposli Ovusua, ali bez uspeha se završio ovaj napad Partizana.

20. minut - Slobodan udarac za Crvenu zvezdu na nekih 17 metara, a prvi žuti karton na meču za Alda Kalulua, koji je faulirao Hvanga! Silovito je šutirao Kanga, lopta je pogodila Markovića u živom zidu i otišla u kornet!

Republika

Foto: Starsport

Marković i Šerif u duelu

18. minut - Ponovo je Rodić ubacio u kazneni prostor gostiju, ali je Ivanić loše zahvatio loptu glavom i neprecizno šutirao.

16. minut - Nastavlja Zvezda da promašuje zicere!!! Rodić je centrirao oštro po zemlji, a Osman Bukari sa tri-četiri metra promašio već viđen gol! Novi zicer za Milojevićev tim, lopta je otišla pored Jovanovićeve mreže!

14. minur - Uzvraća Partizan sjajnom šansom! Natho je izveo slobodnjak i centrirao u kazneni prostor, gde je kapiten Marković zahvatio loptu glavom, ali je Omri Glazer fantastičnom reakcijom izbacio u korner. U nastavku akcije, Antić je pokušao i izborio novi korner!

12. minut - Korner za Zvezdu izveo je Kanga, dva puta je Gabonac slao loptu na peterac, najpre je Kovačević intervenisao, da bi Aleksandar Jovanović u drugom pokušaju veziste domaćih, pokupio njegov centaršut.

Republika

Foto: Starsport

 

6. minut - Auuuuuuuuuu kakav zicer za Marka Stamenića! Ivanić je opet asistirao, prošao po boku i centrirao, ali je Zvezdin bonus zahvatio loše loptu i poslao je nekoliko santimetara pored stative. Uzdasi na Marakni domaćih pristalica. Na drugoj strani, Antićev centaršut je lako pokupio Glazer! Potom Endiaje ponovo u šansi i opet Jovanović brani, na sjajnu dubinsku loptu Kange! Fenomenalnih par minuta!

3. minut - Prva šansa za Zvezdu: Ivanić je odlično uposlio Endiajea u šesnaestercu, koji je tukao iskosa, Jovanović je odbranio, ali da se Šerif i upisao kao i u 171. derbiju, gol ne bi važio, jer se nalazio u ofsajdu, što je signalizirao i Uroš Stojković!

2. minut - Velika bakljada grobara uticala je da Pavle ilić odmah mora da razmišlja o prekidu utakmice. Sjajna slika sa severa, gde su na celoj tribini crveni i beli baloni. Meč je prekinut, ali je ubrzo nastavljen.

Republika

Foto: Starsport

 

1. minut - Meč je počeo!

Akteri izlaze na teren, fenomenalna slika na Marakani, kakva dugo nije viđena u derbijima!

PRE MEČA

16.55 - Još pet minuta ostalo je do prvog zvižduka sudije Pavla Ilića.

16.50 - Evo kako izgleda severna tribina Marakane:

Foto: Starsport

 

A ovako je na jugu...

Republika

Foto: Starsport

 

16.47 - Uskoro počinje 172. Večiti derbi!

16.43 - Miloš Degenek je nedavno operisao stopalo i završio je ovu sezonu, ali je reprezentativac Australije došao na štakama da bodri svoje saigrače u 172. Večitom derbiju. To pokazuje njegovu ljubav prema Crvenoj zvezdi.

Foto: Starsport

Miloš Degenek

16.30 - Zanimljivo da su Zvezda i Partizan u prošlom kolu ostvarili identične pobede, šampion je slavio u Bačkoj Topoli s 3:1, dok je "parni valjak" u Humskoj dobio Železničar iz Pačeva istim rezultatom.

16.27 - Bibras Natho je postigao tri gola u večitim derbijima kao akter, što ga čini najefikasnijim igračem u taboru sadašnjeg tima Partizana. Apsolutni rekorder po broju datih pogodaka je legendarni "bombarder" crno-belih Marko Valok sa 13 golova, koji je petog marta napunio 97 godina.

Republika

Foto: Starsport

Bibras Natho

16.23 - Predstojeći 172. Večiti derbi ne donosi samo rezultatski prestiž, već i borbu za prvo mesto pred start plej-ofa. Ekipa koja bude prva posle 30 odigranih kola, imaće prednost domaćeg terena u nastavku šampionske trke, što može u velikoj meri da odluči pitanje starog ili novog prvaka.

16.20 - Pavle Ilić iz Kragujevca debituje u Večitom derbiju kao glavni sudija, pomagaće mu Uroš Stojković iz Beograda i Nikola Đorđević, četvrti arbitar je Milan Stefanović. U VAR sobi je glavni Miloš Milanović, dok je AVAR sudija Momčilo Marković.

Republika

Foto: Starsport

 

16.15 - Veliko obezbeđenje vlada oko Marakane, policija je na svakom koraku, što svedoče fotografije našeg izveštača sa lica mesta:

Republika

Foto: Republika.rs

 

Foto: Republika.rs

 

16.06 - Izašli su sastavi za današnji meč. Prema očekivanju treneri Milojević i Duljaj su poslali na teren poslali najjače adute.

16.00 - Sat vremena pre starta 172. derbija, Vladan Milojević je za TV Arena na pitanje da li očekuje pobedu kao poklon za rođendan, izjavio:

- Dobro, videćemo, nadam se. Uvek imam zamerke, idealno ne postoji, uvek može bolje. Gledamo da pozitivne stvari napravimo da budu još bolje. Radimo na onim stvarima u šta igrači veruju i šta moj stručni štab i ja pripremamo - rekao je Milojević i dodao:

- Ponosan sam, još jednom su igrači uradili sve što je do njih i u ovom trenutku mogu da računam na najjači sastav. Partizan je pokazao da igra stabilno, očekujem jednu dobru utakmicu - podvukao je trener Zvezde.

15.56 - Partizan čeka pobedu u komšiluku već četiri godine. Crno-beli su još u aprilu 2017. slavili na Marakani rezultatom 3:1, kada je i osvojena poslednja titula u Humskoj.

Napadač "parnog valjka" Nemanja Nikolić je poslednji zatresao mrežu Zvezde iz igre, bilo je to pre 13 mečeva, dakle, od 159. derbija lider Superlige čeka na pogodak iz igre!

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nikolić je poslednji dao gol Zvezdi iz igre u derbijima

15.52 - Na strani crveno-belih je i tradicija, pošto na poslednjih pet večitih derbija na stadionu "Rajko Mitić" nije primila gol od Partizana, što predstavlja dodatni pritisak Duljajevom timu.

15.49 - U bogatoj istoriji oba kluba, Zvezda i Partizan su se satali 171 put u prvenstvu. Klub sa Marakane ima 67 pobeda, nerešeno je bilo u 56 meča, dok je "parni valjak" slavio u 48 okršaja. Gol-razlika je takođe na strani današnjeg domaćina i ona iznosi 235:201.

15.45 - Trener Crvene zvezde Vladan Milojević danas puni 54 godine, pa mu je šampion Srbije čestitao divan dan! Nema sumnje da bi pobeda nad večitim rivalom bio najlepši poklon trofejnom stručnjaku za rođendan!

 

 

- Šefe, srećan rođendan - stoji u objavi kluba s Marakane na društvenim mrežama.

15.41 - Partizan će na Marakani imati ogromnu podršku grobara, pošto je ogroman broj grobara krenuo na najveći srpski stadion. O tome pročitajte OVDE.

15.33 - Pogledajte kako trenutno izgleda tabela Superlige Srbije:

 

Standings provided by Sofascore

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde od 17 časova dočekuju Partizan u 172. Večitom derbiju i najzanimljivijoj utakmici 27. kola Superlige Srbije.

Nikad veće interesovanje vlada za okršaj najtrofejnijih srpskih klubova, pa će tribine nekadašnje Marakane sigurno biti ispunjene gotovo do poslednjeg mesta.

Razlog tome je i što današnji okršaj odavno nije imao veću draž, jer najveće rivale deli samo bod, a crno-beli na stadion "Rajko Mitić" dolaze kao lideri prvenstva.

"Parni valjak" je trenutno na 59 bodova, dok crveno-beli imaju 58 i nalaze se na drugoj poziciji superligaške tabele.

- Derbi kao derbi, utakmica koja je najznačajnija za naš fudbal. Dobro je da će biti pun stadion, lepo navijanje, očekujemo dobru utakmicu mada se često dešava da na derbijima ne bude kvalitetna igra. Nadam se da ćemo ovaj put uspeti da obe ekipe pokažu najbolje što mogu. Spremali smo se na najbolji mogući način, ali ništa drugačije nego za ostale utakmice. Mnogo je teže pripremati ostale utakmice nego derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači, utakmica nosi tri poena i ništa više, ali ima i onaj detalj, prestiž. Očekuje nas zanimljiv meč, znate da smo i u prethodnoj sa TSC-om imati kadrovskih problema. U ovom trenutku ne mogu da vam kažem ništa još, čekam današnji trening i da vidim u kakvoj situaciji ćemo biti sutra i koga ćemo imati na raspolaganju - rekao je Vladan Milojević, trener Zvezde u najavi meča.

Prethodni 171. Večiti derbi pripao je Partizanu rezultatom 2:1, a golove su postigli Bibras Natho iz penala i Mateus Saldanja za tim iz Humske, dok je čast Zvezde spasio Šerif Endiaje, kome je to bio prvenac u crveno-belom dresu.

- Nisam gledao prvi derbi, samo golove. Sasvim dve različite utakmice će biti. Komšije su prihvatile medijsku ćutnju, dosta su pažljivi nego što je to bio slučaj prošli put kada su davali jake izjave koje su motivisale moje igrače. Priča je sada drugačija, Zvezda izgleda drugačije, okolnosti su iste, a dugo niz godina Partizan nije osetio slast pobede. Nisam se bavio tom analizom. Nisam obećavao nikakve titule, već logično razmišljao da nam je potrebna evropska karta, tako sam usmerio ekipu. Karta nam je nadohvat ruke - istakao je Igor Duljaj, šef Partizanove struke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading