UHAPŠEN FER-PJEJ "BOKSER": Turska reagovala po kratkom postupku

Autor:

Sport

12.12.2023

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija privela predsednika Ankaragudžua Faruka Koču zbog udaranja pesncom glavnog sudiju na meču.

UHAPŠEN FER-PJEJ "BOKSER": Turska reagovala po kratkom postupku

Foto: www.profimedia.rs

Predsednik Ankaragučua Faruk Koča munjevito je uhapšen zbog napada na fudbalskog sudiju u samoj završnici utakmice u kojoj je njegov tim odigrao nerešeno 1:1 sa Rizesporom. Njegovo privođenje naredio je sud u Turskoj jer je u ponedeljak uveče, po završetku duela udario glavnog sudiju meča. 

Ministar pravde Jilmaz Tundž potvrdio je da je Koča uhapšen uz još dve osobe, a da su trojica osumnjičenih pod sudskim nadzorom. Fudbalski savez Turske najavio je najstrože moguće kazne za klub i njegovog predsednika. Oglasio se i predsednik Međunarodne fudbalske federacije FIFA Đani Infantino, koji je poručio da je ponašanje predsednika Ankaragudžua "potpuno neprihvatljivo i nedopustivo" te pozvao nadležne da reaguju na primeren način uz zaključak da "bez sudija nema fudbala".

Foto: www.profimedia.rs

Trenutak napada na sudiju

Podsetimo, Faruk Koča je nezadovoljan izjednačenjem rivala ušao na teren i udario pesnicom u glavu sudiju Halila Umuta Melera. Sudija je pao na travu, a tada su do njega stigli i brojni navijači domaćeg tima koji su redom šutirali arbitra ove utakmice dok je bio na zemlji.

FS Turske je sazvao vanredni sastanak na kojem je doneta odluka da se prekine prvenstvo na neodređeno vreme, udruženje turskih fudbalskih sudija pozvalo je članove da iskoriste pravo na povlačenje, a nedugo nakon sramotnih dešavanja u prestonici Turske oglasio se predsednik te države, Redžep Tajip Erdogan.

Da skandal bude veći, Koča je osvojio fer-plej nagradu u turskoj Superligi i to 2022. godine. Pritom je Koča dugo u turskom fudbalu, a jedan je od političara koji je bio deo tuske Narodne skupštine i to u periodu od 2002. do 2011. godine. Rođen i odrastao u Ankari, koju je dva puta predstavljao u Parlamentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading