KAKVA IRONIJA: Predsednik kluba koji je nokautirao sudiju dobio veliku nagradu

Autor:

Sport

12.12.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turci nisu ni znali koga su odlikovali.

KAKVA IRONIJA: Predsednik kluba koji je nokautirao sudiju dobio veliku nagradu

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski savez Turske odlučio je da prekine prvenstvo na neodređeno vreme nakon napada na sudiju utakmice Ankaraguču - Rizespor. Predsednik Ankaragučua, Faruk Koča, ušao je na teren, prišao sudiji Halilu Umutu Meleru i udario ga pesnicom u glavu. Sudija je pao na travu, a tada su do njega stigli i brojni navijači domaćeg tima koji su redom šutirali arbitra ove utakmice dok je bio na zemlji.

O skandalu priča ceo svet, a sada je otkriveno i ko je Faruk Koča. On ima 64 godine i dugo je u turskom fudbalu. Jedan je od političara koji je bio deo tuske Narodne skupštine i to u periodu od 2002. do 2011. godine. Rođen i odrastao u Ankari, koju je dva puta predstavljao u Parlamentu. Koča ima četvoro dece i živi u glavnom gradu Turske.

Foto: www.profimedia.rs

Nokaut na terenu

I sada dolazimo do najzanimljivijeg dela njegove biografije. Koča je osvojio fer-plej nagradu u turskoj Superligi i to 2022. godine. O kakvoj je ironiji reč ne treba ni govoriti.

Podsetimo, incident je počeo kada su gosti u sedmom minutu sudijske nadoknade golom Adolfa Gaiča stigli do remija, što je izuzetno naljutilo Koča. Haos se nastavio i posle skandaloznog poteza Koča, pošto su besni navijači uleteli na teren u nameri da se obračunaju sa arbitrima. Dok je sudija Ulula ležao na zemlji, pristalice Ankarugučua su ga šutirali. Nesrećni arbitar je na kraju zaradio brojne podlive na licu, što se vidi na slikama i snimcima, koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading