UEFA ZAPRETILA BUGARSKOJ: Igrate ovde i tačka, ili letite!

Autor:

Sport

14.11.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznato gde gde će naše komšije odmeriti snage, ili se jednima crno piše.

UEFA ZAPRETILA BUGARSKOJ: Igrate ovde i tačka, ili letite!

Foto: Tanjug AP

Fudbaleri Bugarske moraće da ugoste Mađarsku u četvrtak u predzadnjem meču kvalifikacija za Evrpsko prvenstvo ili im se crno piše. Nakon što su lokalne vlasti odbile da daju dozvolu da se utakmica igra na stadionu "Hristo Botev" jer su na njemu u toku radovi i pošto je bilo jasno da Bugarima prete ozbiljne sankcije ako ne izađu na megdan, pa čak i izbacivanje iz kvalifikacija, UEFA je lupila rukom o sto i naredila gde će se meč odigrati.

Reprezentacija Bugarske ugostiće selekciju Mađarske 16. novembra na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji bez prisustva navijača. Kako se navodi u saopštenju FS Bugarske, UEFA je posle razgovora sa svim zainteresovanim stranama naložila da se utakmica odigra u četvrtak od 18 časova.

Foto: Tanjug/AP

 

Podsetimo, da UEFA nije presekla i pronašla rešenje problema, Bugarska je mogla da bude čak izbačena iz kvalifikacija i da se njeni rezultati obrišu, a "orlovi" bi najviše profitirali. Prema pravilima UEFA ako neka reprezentacija bude diskvalifikovana, njeni rezultati se brišu, a u takvoj situaciji bi najmanje izgubili "orlovi" pošto su u jednom meču odigrali 1:1 sa Bugarskom i izgubili bismo samo bod. Mađarska bi izgubila tri boda, Crna Gora šest, dok bi Litvanci ostali bez četiri. Tako bi praktično Srbi i Mađari već bili na EP i pre poslednjeg kola, pa bismo mi mogli u Nemačku čak i sa prvog mesta u grupi.

Ipak, pobedio je fudbal pa će se putnici za EVRO 2024 odlučiti za zelenim terenom a ne zelenim stolom. Tako će se u četvrtak u G grupi još sastati Crna Gora i Litvanija, dok se u nedelju sastaju Srbija i Bugarska, odnosno Mađarska i Crna Gora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading