UEFA ŠALJE SRBIJU NA EVRO 2024: Bugarskoj preti izbacivanje, "orlovi" lete na prvo mesto u grupi

Autor:

Sport

14.11.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zavisi od sudbine utakmice između naših komšija koja je zakazana za četvrtak.

UEFA ŠALJE SRBIJU NA EVRO 2024: Bugarskoj preti izbacivanje, "orlovi" lete na prvo mesto u grupi

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju igra poslednji i sudbonosan meč za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj protiv Bugarske u Leskovcu (19. novembra, 15.00). Međutim, spletom događaja može se desiti da se plasman na kontinentalnu smotru reši za zelenim stolom i to na dva načina od kojih jedan odgovara nama, a drugi našim severnim komšijama.

Naime, pred duela sa "orlovima" Bugari bi trebalo da u četvrtak odigraju utakmicu sa Mađarskom u Plovdivu, ali se još ne zna da li će dve reprezentacije istrčati na teren. Gradonačelnik Plovdiva Kostadin Dimitrov je saopštio da utakmica ne može da bude odigrana na stadionu "Hristo Botev" jer su na njemu u toku radovi.

Foto: Tanjug AP

 

- U petak smo dobili dopis od izvođača radova iz kojeg se jasno vidi da je stadion opasan. Imali smo upit i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, imali smo razmenu prepiske sa direktorom u kojoj se pominje briga za bezbednost građana Plovdiva - poručio je Dimitrov, dok je predsednik FS Bugarske Borislav Mihajlov pozvao nadležne državne organe da dozvole da se utakmica između Bugarske i Mađarske održi u Plovdivu:

- Apelujem na ljude od kojih ovo zavisi, da pokažu zdrav razum i dozvole da se igra jer će tada Plovdiv potpuno prestati da igra fudbal. Ovakav propust u vezi sa stadionom je kao odbijanje da se organizuje sportsko takmičenje, što znači da država nije pomogla savezu da organizuje svoj meč, što znači isključenje iz UEFA .

Foto: ST/Nikola Mutić

 

Upravo u tome može da profitira Srbija, ali i Mađarska. Ako se utakmica ne odigra UEFA može da je registruje 3:0 za Mađare i da ih pošalje na EVRO 2024, dok bismo mi morali da idemo na pobedu u Leskovcu pod uslovom da Crna Gora savlada ranije Litvaniju. Međutim, UEFA može i drakonski da kazni Bugare i da ih izbaci iz kvalifikacija ako ne odigraju meč.

U tom slučaju se njihovi rezultati u kvalifikacijama brišu, a "orlovi" bi najviše profitirali. Prema pravilima UEFA ako neka reprezentacija bude diskvalifikovana, njeni rezultati se brišu, a u takvoj situaciji bi najmanje izgubili "orlovi" pošto su u jednom meču odigrali 1:1 sa Bugarskom i izgubili bismo samo bod. Mađarska bi izgubila tri boda, Crna Gora šest, dok bi Litvanci ostali bez četiri. Tako bi praktično Srbi i Mađari već bili na EP i pre poslednjeg kola, pa bismo mi mogli u Nemačku čak i sa prvog mesta u grupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
bager

14.11.2023 15:43

Majmunisanje i kalkulisanje,,umesto o pocetka da su osvajali bodove