BIO U DOMAĆEM KULTNOM FILMU, A SADA JE UPAO U PREMIJER LIGU: Legendarni klub nakon 22 godine ponovo u eliti!

Autor:

Sport

04.05.2024

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lester dobio društvo.

BIO U DOMAĆEM KULTNOM FILMU, A SADA JE UPAO U PREMIJER LIGU: Legendarni klub nakon 22 godine ponovo u eliti!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri iz Ipsviča su ostvarili ključnu pobedu nad Hadersfildom rezultatom 2:0, koja im je obezbedila promociju u Premijer ligu. Ovaj klub, koji je poslužio kao inspiracija režiseru Radivoju Andriću za film Kad porastem biću kengur, konačno se vratio u najviši rang engleskog fudbala.

Sezona u Engleskoj bila je obeležena gustošću borbe za vrh tabele, ali je Lester uspeo da se izdvoji i osvoji titulu. Ipak, to nije omelo Ipsvič da iskoristi slabije rezultate direktnog konkurenta Lidsa i obezbedi ulazak u Premijer ligu.

Ves Burns je postigao vodeći gol za Ipsvič u 27. minutu, dok je pobedu overio Omari Hačinson. Domaćin je imao priliku da pobedi i sa većom razlikom, ali ipak su se radovale obe ekipe. Navijači su tradicionalno utrčali na teren kako bi zajedno sa igračima proslavili povratak u Premijer ligu.

 

 

Ipsvič je poslednji put u najvišem rangu takmičenja igrao 2002. godine, a ukupno su pet sezona proveli u Premijer ligi od osnivanja 1992. godine. Sautempton je overio četvrtu poziciju pobedom nad Lidsom rezultatom 2:1, dok je Vest Bromvič Albion sa 3:0 porazio Preston.

U plej-ofu će se tako sastati Sautempton i Vest Bromvič Albion, dok će Lids igrati protiv Noriča, koji je poražen od Birmingema 1:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading