STRAVIČNO! Jeziv snimak kruži društvenim mrežama - DETE KRVNIČKI TUČE VEZANOG PSA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.05.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štene se sve vreme otima, ali ne uspeva da pobegne nasilniku!

STRAVIČNO! Jeziv snimak kruži društvenim mrežama - DETE KRVNIČKI TUČE VEZANOG PSA! (VIDEO)

Foto: Facebook

Društvenim mrežama proširio se snimak, koji je po svemu sudeći nastao u Srbiji, a na kome dete motkom tuče štene.

Naime, kako se na jezivom snimku vidi, dečak koji nema više od 10 godina, drži štene vezano za kombi (registrovan u Kuršumliji, sudeći po tablicama) i udara ga dugačkom motkom po glavi i telu. Snimak traje oko minut i najverovatnije je dete krišom snimio neko od komšija, ali se ne znaju tačne okolnosti pod kojim se stravično nasilje nad životinjom dogodilo.

 

 

U jednom trenutku on čak i podiže lanac za koji je vezan pas kao da pokušava da ga obesi i udavi i tako nastavlja da ga udara dok pas bezuspešno pokušava da se spasi torture.

Inače, fizičko zlostavljanje životinja kažnjivo je zakonom u Srbiji.

Prema članu 269 Krivičnog zakonika onaj ko ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kažnjava se novčanom ili kaznom zatvora. Ukoliko je reč o više životinja ili zaštićenim vrstama, uvećava se novčana kazna, ali i zatvorska, koja u tom slučaju može da bude do tri godine.

Podsećamo, Srbiju je pre dve godine potresla priča o kuji koja je bila omiljena u jednom kvartu u Valjevu i koja se oštenila, a potom je pronađena zadavljena sa svojim psićima kod kule Nenadović.

Oni su ubijeni golim rukama i njima su vratovi bili polomljeni, a za ovo zversko ubistvo je počinilac platio novčanu kaznu od 130.000 dinara godinu kasnije, što je bio epilog suđenja za nasilje i ubijenje životinja.

BONSU VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Joj

18.05.2024 12:03

Mali monstrum. Kazniti ga pod hitno.

Odgovori 11 1
Romale

19.05.2024 08:26

@Joj - Neće naš zrno biti kažnjen. Ni on ni roditelji mu. Ne što ima 10 godina, već i 14, 18... 28. Nas ne kažnjavaju ni kad ubijemo dedu ciglom ili ga spalimo. Za psa neće biti ni opomene.

Snežana Stojanović

18.05.2024 21:58

Ruke bi mu polomila -obe.monstrume mali,budući ubico!