SVLAČIONICA ZVEZDE BILA JE PUNA ORUŽJA! Bivši fudbaler otkrio šokantne detalje!

Autor:

Sport

18.05.2024

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turbulentan period.

SVLAČIONICA ZVEZDE BILA JE PUNA ORUŽJA! Bivši fudbaler otkrio šokantne detalje!

Foto: FK Crvena zvezda

Nenad Maslovar (57), bivši fudbaler Crvene zvezde, otkrio je šokante detalje iz vremena kada je nosio crveno-beli dres.

Marakani je igrao u vreme sankcija, a danas radi u OFK Grbalja u Crnoj Gori.

- Osećao se miris lošeg vremena, da će se nešto loše desiti. Međutim, do poslednjeg dana moji prijatelji i ja nismo verovali da će se dogoditi najgore. Družio sam se sa dosta ljudi van fudbala i ubeđivali su me da ostanem dole, da ne idem, da će se sve smiriti. Mada su se pojavili neki rezervisti na jednoj obali Neretve, a na drugoj obali drugi, pa je bilo malo čarki, incidenata. Bio je petak kada je eksplodirala neka cisterna kraj jedne kasarne. Odlučio sam toga dana da odem do Budve, ne bi li se smirila situacija. Iz kluba su me molili da odem sa ekipom u Suboticu na meč protiv Spartaka, ali ne znam zašto, bio sam čvrst u odluci da odem za Budvu. Pomoćni trener je bio Džemal Hadžiabdić, čak mi je i on govorio da idem sa ekipom. Ne znam zašto nisam otišao, jednostavno sam instinktivno odlučio da odem za Crnu Goru. Poveo sam i tadašnju devojku. Krenuli smo zajedno i već sutradan je bio grad blokiran i nije se moglo ni ući, ni izaći iz njega. Počeo je rat – počeo je priču Nenad Maslovar za Glas Srpske.

Foto: printksrin/jutjub

Maslovar

Potom mu je stigao poziv iz Beograda.

- Pratio sam situaciju. Posle 20 dana boravka u Budvi prijatelji su mi rekli da Dragan Džajić želi da se čujem s njim. Dobio sam broj i javio sam mu se. On mi je rekao da bi voleo da dođem u Beograd, da treniram sa Zvezdom. Nije mi to rekao, ali mislim da je to bio poziv na svojevrsnu probu, da vidi kako ću se uklopiti gore s njima. Trenirao sam jedno tri meseca sa generacijom koja je osvojila Interkontinentalni kup. Poseban je osećaj bio trenirati sa tim momcima koje sam do juče gledao na televiziji. Jesmo mi bili i rivali, igrao sam protiv njih, ali drugačije je kada ste s njima u ekipi. Bili su tu Zvonko Milojević, Ilija Najdoski, Goran Vasilijević… Kasnije su dolazili i drugi igrači iz ostalih klubova iz BiH, koji su se priključivali nama i Partizanu. Posle sam i potpisao za Zvezdu u letnjem prelaznom roku. Nisu me zanimale finansije tada, bilo mi je bitno da dođem u Zvezdu - dodaje.

Devedeste godine neće se pamtiti po dobrome.

- Bili smo dosta naoružani. Nema ko nije nosio oružje, opasna su vremena bila. U našoj svlačionici bilo je dosta momaka koji su nosili oružje, tako da smo mogli krenuti na neki jači vod. Ha-ha. Ja nisam nosio, nikada, ni u tom vremenu nisam imao afiniteta prema oružju. Grof Božović isto nije nosio, to je sigurno. Neko jeste, neko nije, nisam nikoga pretresao - zaključio je Maslovar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading